Quantcast
Channel: سایت عکاسی
Viewing all 3512 articles
Browse latest View live

رونمایی از کتاب پنجمین جشنواره بین‌المللی عکس خیام

$
0
0

مراسم رونمایی، توزیع کتاب و اهدا گواهی پذیرش پنجمین جشنواره بین المللی عکس خیام روز جمعه ۲۰ مهرماه برگزار می‌شود. این کتاب در ۹۶ صفحه شامل تعداد ۱۴۰ عکس برگزیده پنجمین جشنواره خیام است.

مطابق قوانین فیاپ، کتاب نفیس جشنواره به طور رایگان به تمامی شرکت‌کنندگان داخلی و خارجی (اعم از پذیرفته‌ شده یا نشده) اهدا می‌شود.

این مراسم جمعه از ساعت ۱۶ تا ۱۸ در خانه هنر خیام (کلوپ عکس فوکوس) به نشانی تهران، خیابان شریعتی، پایین‌تر از سیدخندان، کوچه موزه (بسطامی سابق)، پلاک ۳۵، واحد ۲، خانه هنر خیام برگزار می‌شود و از علاقه‎مندان برای حضور در این مراسم دعوت شده است.

در پنجمین دوره جشنواره بین المللی عکس خیام بیش از ١٨ هزار عکس از هنرمندان ۶٨ کشور به دبیرخانه این جشنواره رسید. اسامی برگزیدگان این دوره در سایت جشنواره منتشر شده است.

جشنواره بین‌المللی عکس خیام به دبیری علی سامعی با هدف ارتقای سطح عکاسی و گفتگوی بصری میان عکاسان ایران و جهان و نیز به منظور بزرگداشت حکیم عمر خیام، توسط نمایندگی فدراسیون بین المللی هنر عکاسی در ایران (فیاپ) یعنی کلوپ عکس فوکوس – وابسته به موسسه فرهنگی هنری «خانه هنر خیام» – برگزار می‌شود.

نوشته رونمایی از کتاب پنجمین جشنواره بین‌المللی عکس خیام اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.


گشایش نمایشگاه گروهی «ولیعصر؛ پوشه اول»

$
0
0

نمایشگاه گروهی «ولیعصر؛ پوشه اول» روز جمعه ۲۰ مهرماه ۱۳۹۷ همزمان در سه گالری آریا، آتبین و Ag افتتاح خواهد شد.

آثار به نمایش در آمده در این سه گالری متعلق به هنرجویانی است که در طول یکسال گذشته، کارگاهی زیر نظر رامیار منوچهرزاده شرکت کرده و ایده‌ی اولیه تا اجرای نهایی مجموعه‌های خود را با محوریت بازنمایی خیابان ولیعصر در این کارگاه مشق کرده‌اند. دلیل انتخاب سه گالری آریا، آتبین و Ag برای نمایش پروژه‌های تکمیل شده نیز قرار گرفتن این گالری‌ها در راستای خیابان ولیعصر بوده است.

سیدمحمدرضا تکیه، سودابه وطن‌پرست، سیدمحمد مروج، بابک جوادزاده، محسن عباسی، حمید قزل‌لو، عماد حسینی، رها مژده، عطا نوین، هادی خراسانی، فردید خادم، نرگس مقدم، فاطمه شریف، غزاله صداقت، نگین فیروزی، مجید قدکساز و عاطفه خدابخش عکاسانی هستند که در کارگاه مذکور شرکت کرده و آثار خود را در این نمایشگاه در معرض دید مخاطبان قرار خواهند داد.

در بیانیه‌ی «ولیعصر؛ پوشه اول» به قلم رامیار منوچهرزاده کیوریتور این نمایشگاه آمده:
«ولیعصر؛ پوشه اول» نخستین ارائه‌ی هماهنگ از پروژه‌ای آموزشی و پژوهشی برای شناخت بهتر شهر تهران است. این پروژه، نگاهی متفاوت نسبت به «عکاسی» دارد و در جستجوی زبانی نو برای بیان و روایت پیچیدگی‌های شهری بر بستر ظرفیت‌ها و جذابیت‌های هنرهای تصویری است.
چگونه می‌شود هنرمند را از دل درگیری خلاق با زندگی روزمره نسبت به رویدادها و فضاهای کلانشهری حساس کرد تا از درون خودش به تاریخ و جغرافیای شهر پل بزند و این تجربه را با دیگران سهیم شود؟ ارزش و اعتبار این نمایشگاه به دلیل تلاش‌های هدفمند جمعی و گروهی است که پس از یک سال فعالیت مستمر، حاصل کار خود را با بیننده به اشتراک می‌گذارند.
آرزوی تداوم این مسیر و انگیزه‌ی خلق فرصت بیشتر برای نمایش آثار نسل جدید عکاسان کشور، به‌زودی پوشه‌های دیگری را نیز به «ولیعصر» خواهد افزود. به امید روزی که سراسر شهر صاحب حافظه‌ای از آن خود شود… و صداهای تازه‌ای برای روایت از خود داشته باشد… و هواهای تازه… .

پس از پوشه‌ی اول با مرکزیت خیابان ولیعصر، در سال‌های آتی این پروژه در دو پوشه‌ی دیگر این‌بار خیابان‌های شریعتی و انقلاب-آزادی را پوشش خواهد داد و این دو پوشه نیز مشابه پوشه اول، هر کدام در یک دوره‌ی یک ساله توسط شرکت‌کنندگان تکمیل خواهد شد.

گشایش: روز جمعه ۲۰ مهرماه، ساعت ۱۶ الی ۲۰
نمایشگاه تا روز دوشنبه ۷ آبان‌ماه ادامه خواهد داشت.
گالری آریا: خیابان ولیعصر، بالاتر از سه‌راه بهشتی، کوی زرین، پلاک ۱۰
گالری آبتین: خیابان ولیعصر، نرسیده به چهارراه پارک وی، کوچه خاکزاد، پلاک ۴۲
گالری Ag: خیابان ولیعصر، بالاتر از چهارراه پارک وی، خیابان پسیان، پلاک ۳

نوشته گشایش نمایشگاه گروهی «ولیعصر؛ پوشه اول» اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.

فراخوان اردوی ششمین جشنواره ملی خانه دوست

$
0
0

دبیرخانه ششمین جشنواره سراسری عکس «خانه دوست» به موجب بند ۳ فراخوان و طبق زمان اعلام شده، جهت برخورداری عکاسان غیرمشهدی از امکان ارتباط بهتر و بیشتر با موضوع، اقدام به برگزاری اردوی عکاسی برای عکاسان سراسر ایران می‌کند. علاقه‌مندان به حضور در این اردو، قبل از ثبت نام و ارسال شرح فعالیت خود، نکات ذیل را تا انتها به دقت مطالعه کنند:

۱- این اردو صرفاً مربوط به عکاسان غیرمشهدی است؛ یعنی عکاسانی که صرف‌نظر از محل تولدشان، در حال حاضر ساکن مشهد نیستند.

۲- ثبت‌نام و حضور در اردو کاملاً رایگان است و هیچگونه هزینه‌ای به عنوان حق ثبت‌نام نخواهد داشت. در اردوی سراسری ۵۰ هنرمند و اردوی بخش جنبی ۱۰ نفر از هنرمندان عکاس از طریق بررسی رزومه‌ها میهمان جشنواره خواهند بود.

۳- عکاسان در این اردو به مدت چهار شب و پنج روز مهمان جشنواره خانه دوست هستند و تمامی هزینه‌های اقامت ایشان، شرکت در کارگاه آموزشی و کمک هزینه غذا برعهده‏ جشنواره است.

۴- این اردو با دعوت از خانم‌‌ها و آقایان عکاس پذیرفته‌شده، طی یک مرحله از صبح روز یکشنبه ۱۳ آبان ۹۷ لغایت روز پنجشنبه ۱۷ آبان ۹۷ برگزار خواهد شد. لطفاً قبل از ارسال رزومه، از امکان حضور در اردو در تاریخ یادشده اطمینان کامل حاصل کنید، زیرا انصراف از شرکت، تضییع حق حضور عکاس دیگری خواهد بود.

۵- عکاسان سراسر ایران (غیر از ساکنین مشهد) که تمایل به حضور در این اردو دارند، می‌توانند در این فراخوان ثبت‌نام کنند. جهت حضور در اردو متقاضیان باید ابتدا در سایت رسمی جشنواره، ثبت‌نام کرده، پس از تکمیل مراحل عضویت، با ورود به پنل کاربری، در قسمت «ثبت‌نام اردو» شرح فعالیت کامل و دقیق عکاسی خود در ۵ سال گذشته را درج و ارسال کنند. لطفاً دقت فرمایید که موارد مندرج در شرح فعالیت، قابل بررسی و ارزیابی از طریق اینترنت باشد. ثبت نام در اردو فقط از طریق سایت جشنواره به نشانی امکان پذیر است.

۶- مهلت ارسال شرح فعالیت از طریق سایت جشنواره جهت شرکت در اردو، تا ساعت ۲۴ روز یکشنبه ۲۲ مهرماه ۱۳۹۷ خواهد بود. این زمان به هیچ عنوان تمدید نخواهد شد و فیلد ارسال رزومه در سایت بلافاصله پس از این ساعت بسته خواهد شد.

۷- انتخاب عکاسان متقاضی، همچون دوره‌های پیشین، با توجه به کارنامه‌ عکاسی متقاضیان و رزومه ارسالی ایشان و بررسی‌های انجام گرفته توسط هیات انتخاب اردو صورت خواهد گرفت.

۸- بررسی رزومه‌های ارسالی توسط هیاتی پنج نفره نفر شامل آقایان: حمید سلطان آبادیان، اسحاق آقایی، سهیل زندآذر، احسان کمالی و مدیر اجرایی جشنواره حمید سبحانی انجام خواهد گرفت.

۹- ثبت نام و ارسال رزومه به منزله پذیرفتن قوانین جشنواره است و اعلام اسامی هنرمندان پذیرفته شده توسط دبیرخانه جشنواره «خانه دوست» برآیند بررسی دقیق و تطبیق نظرات هیات ۵ نفره انتخاب خواهد بود، بنابراین هیچ گونه اعتراضی پس از اعلام اسامی توسط دبیرخانه پذیرفته نخواهد شد.

۱۰- اردوی ششمین دوره خانه دوست امسال به صورتی متفاوت و با رویکرد حضور عکاسان به‌صورت جاده‌ای و صحرایی به منظور عکاسی از زائرین پیاده رضوی در محورهای منتهی به شهر مشهد برگزار خواهد شد. لذا عکاسان محترم در موقع ثبت نام به این مهم توجه داشته باشند که شرایط اقلیمی وفضای اقامتی متفاوتی را تجربه خواهند کرد.

۱۱- اسامی منتخبین مدعو به این اردو در روز پنج شنبه ۲۶ مهرماه ۱۳۹۷ در سایت عکاسی اعلام خواهد شد.

۱۲- عکاسان شرکت کننده در اردو‌ ملزم به شرکت در بخش مستند جشنواره و آپلود آثار در این بخش مطابق زمان‌بندی اعلام شده در فراخوان هستند. همچنین مستدعی است رعایت شئونات و اصول متناسب با فرهنگ رضوی مورد توجه قرار گیرد.

نحوه ارسال رزومه اردوی بخش جنبی جشنواره با موضوع معماری حرم رضوی

۱- در این بخش جشنواره پذیرای حداکثر ۱۰ نفر عکاس جهت عکاسی از معماری حرم رضوی خواهد بود.
۲- برای این اردو صرفاً رزومه مرتبط با معماری و تجربه عکاسی معماری پذیرفته خواهد شد.
۳- علاقمندان باید رزومه خود را برای این بخش تا ساعت ۲۴ تاریخ یکشنبه ۲۲ مهرماه به ایمیل khanehdoust۲۰۱۸@gmail.com ارسال کنند.
۴- در این اردو پذیرفته‎شدگان به مدت سه شب و چهار روز میهمان جشنواره خواهند بود و با مجوزهای مربوطه صرفاً به عکاسی معماری حرم رضوی خواهند پرداخت.
۵- اردوی بخش جنبی (معماری) از صبح تاریخ سه شنبه ۲۲ آبان ماه برگزار خواهد شد و در این مدت هزینه اقامت و پذیرایی عکاسان مدعو به عهده جشنواره خواهد بود.
۶- اسامی پذیرفته شدگان همزمان با اعلام پذیرفته شدگان اردوی سراسری در روز پنج شنبه ۲۶ مهرماه اعلام خواهدشد.

دبیرخانه جشنواره به منظور ارائه بهتر رزومه، نکاتی را در این موضوع در صفحه اینستاگرام جشنواره درج کرده است. توصیه می‌شود علاقمندان جهت ارائه بهتر رزومه مطالب مرتبط را مطالعه نمایند.

نوشته فراخوان اردوی ششمین جشنواره ملی خانه دوست اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.

برگزاری نشست‌های تخصصی نظریه و عکاسی (٢)

$
0
0

با توجه به اهمیت مباحث نظری در حوزه‌ى عکاسی و تبدیل عکاسی روز دنیا به ترکیبی از کنش عکاسانه و ایده‌پردازی در پشت دوربین، پلتفرم داربست سلسله نشست‌های تخصصی در باب نظریه و عکاسی را برگزار می‌کند.

سال نخست نشست‌های تخصصی در باب نظریه و عکاسی با موضوع «معاصریت در عکاسی» در هفته آخر مهر ۱۳۹۶ برگزار شد. بنا به استقبال مخاطبان، سال دوم نشست‌های تخصصی در باب نظریه و عکاسی با موضوع «عکاسی و مکان» از ۲۰ تا ۲۳ مهرماه ۱۳۹۷ برگزار خواهد شد.

دبیر اجرایی سلسله نشست‌های تخصصی در باب نظریه و عکاسی (٢) را زانیار بلوری بر عهده دارد و صیاد نبوی (پژوهشگر و مدرس عکاسی/ کارشناس‌ارشد عکاسی)، حامد کیا (پژوهشگر و مدرس مطالعات فرهنگی/ دکترای سیاست‌گذاری فرهنگی)، افسانه کامران (پژوهشگر و مدرس مطالعات بینارشته‌ای هنر/ دکترای پژوهش هنر) و بهنام صدیقی (عکاس و مدرس عکاسی/ کارشناس عکاسی) به ترتیب هر کدام در یک روز پیرامون موضوع «عکاسی و مکان» به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.

برنامه نشست‌ها به تفکیک روز و عنوان سخنرانی به شرح زیر است:

• صیاد نبوی، جمعه ٢٠ مهر ١٣٩٧، «تحقق مکان در عکاسى»
• حامد ‌کیا، شنبه ٢١ مهر ١٣٩٧، «واکاوی مکان؛ کلیسای کاتولیک و گالیله، ما و فرهنگ بصری دیجیتال»
• افسانه کامران، یکشنبه ٢٢ مهر ١٣٩٧، «بررسی نظام‌های بازنمایی امر زیبا در چشم‌اندازها»
• بهنام صدیقی، دوشنبه ٢٣ مهر ١٣٩٧، «تجربه‌ی امر غیر معمولی در مناظر روزمره»

تمام نشست‌ها از ساعت ۶ تا ۸ عصر در پلتفرم داربست به آدرس خیابان ظفر شرقی(وحید دستگردی)، خیابان ناجی، خیابان فرزان، کوچه نوربخش، بلوار مینای شرقی، پلاک ۴۲، طبقه‌ی اول برگزار خواهد شد.

ورود برای عموم علاقمندان آزاد است.

نوشته برگزاری نشست‌های تخصصی نظریه و عکاسی (٢) اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.

نمایشگاه گروهی «فراموشی» در گالری سایه

$
0
0

آثار نمایشگاه گروهی «فراموشی»، فصل دوم پروژه‌ی دنباله‌دار «روزمرگی‌های معاصر»، روز جمعه ۲۰ مهرماه ۱۳۹۷ در گالری سایه بر روی دیوار می‌رود.

«روزمرگی‌های معاصر» پروژه‌ی هنری دنباله‌داری به نمایشگاه‌گردانی علی میراسماعیلی است که تاکنون دو فصل آن با عناوین «کجواج‌ها» و «فراموشی» به اتمام رسیده و فصل سوم این پروژه با موضوع «هویت» در حال انجام است.

هنرمندان منتخب برای شرکت در هر یک از فصل‌های این پروژه، بدون الزام و وابستگی به سبک‌ یا شیوه‌ی تولید هنری خاصی، با رویکردی فرارشته‌ای سعی در نمایش مفهوم روزمرگی در شکل معاصر آن دارند. «کجواج‌ها» به عنوان فصل اول «پروژه‌ی روزمرگی‌های معاصر» تیرماه امسال در قالب نمایشگاه عکس و چیدمان در گالری سایه به نمایش گذاشته شد و با استقبال خوب مخاطبان مواجه شد. حال فصل دوم این پروژه با عنوان «فراموشی» با شرکت ۷ هنرمند که اغلب آثارشان بصورت عکس ارایه شده، روز جمعه ۲۰ مهرماه در گالری سایه افتتاح می‌شود.

علی میراسماعیلی نمایشگاه‌گردان این پروژه در بیانیه‌ی نمایشگاه «فراموشی» می‌نویسد:
«لمس تکان دهنده‌ی رخداده‌ها در ساز و کار معمول زندگی و ادراک رنج مضاعف ناتوانی در برابر آن‌ها سبب شد که انسان معاصر در انتهای روزمرگی دست به فراموشی بزند، چنان که گویی چیزی وجود نداشته و اتفاقی نیافتاده است.
فراموشی به تلاش ناخوداگاه و اجتناب‌ناپذیر انسان معاصر برای به یاد نیاوردن می‌پردازد.»

زینب بابایی، منیر ساداتی، معصومه شصتی، ماه‌نو شیرزاد، کتایون عدالت، زهرا فرهودی و فروغ وجدانخواه هنرمندان حاضر در این پروژه هستند که زیر نظر علی میراسماعیلی به تولید اثر پرداخته‌اند.

برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به دیگر فصل‌های پروژه‌ی «روزمرگی‌های معاصر» و همچنین اطلاع از فراخوان فصل چهارم آن، از صفحه‌ی اینستاگرام این پروژه بازدید فرمایید.

علی میراسماعیلی عکاس، مدرس عکاسی، مؤلف و مترجم در زمینه‌ی عکاسی و ویرایش‌های عکس است. او علاوه بر تدریس کلاس‌های «عکاسی مقدماتی» و «نرم‌افزار لایت‌روم» در آموزشگاه عکاسی حرفه‌ای، به عنوان مدرس در دانشکده‌ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران و دانشکده‌ی خبر حضور دارد. از میراسماعیلی کتاب «لایت‌روم، تاریکخانه‌ی دیجیتال» و «تکنیک‌های ویرایش عکس در فتوشاپ» به چاپ رسیده است.

گشایش: روز جمعه ۲۰ مهرماه ۹۷، ساعت ۱۷ الی ۲۱
بازدید: همه روزه به جز پنجشنبه‌ها، از ساعت ۱۱ الی ۲۰
نمایشگاه تا ۲۵ مهرماه ادامه دارد.
گالری سایه: خیابان کریمخان، خیابان سنایی، خیابان سیزدهم، پلاک ۲۱ – ۸۸۸۲۷۸۸۶

نوشته نمایشگاه گروهی «فراموشی» در گالری سایه اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.

عکاسی و رسانه‎های ارتباط جمعی در دوران معاصر

$
0
0

اثرگذاری عمیق رسانه‎های جمعی مدرن بر عکاسی، منجر به تضعیف خلاقیت و استقلال عکاسانی شده است که برای آن‌ها مشغول به‎کار بوده‎اند. این یک قضاوت ارزشی نیست (سوای دیدگاه عکاس) بلکه به رسمیت شناختن تغییری چشمگیر در نهاد قدرت است.

در خاطر عکاسان میان‌سال، عکاسی به نوبه‎ی خود نماینده‎ای از رسانه‎های جمعی به حساب می‎آمد. عکاسان تصاویری در رفع نیازهای فرضی و قطعی به وجود آورده، آن‌ها را ویرایش کرده، چاپ‌ می‌کردند و اگر بخت یار بود می‌فروختند. در دهه‌ی‎ بیستم قرن بیستم بود که بازتولید مکانیکی عکس‌ها و ایجاد چاپ‌های متعدد از آن‌ها، پا به رقابتی مهم با تولید تصاویر اصیل و یکتا گذاشت. با توسعه یافتن تبلیغات تصویری، روزنامه‌نگاریِ عکس‎ بنیان، تلویزیون و غیره، عکاس به تدریج نقش رسمی خود را به عنوان یک ناشر کوچک مستقل از دست داد و به یکی از هزاران فعال وابسته به‎ ناشران بزرگ بدل شد.

مزایای نشر انبوه به‎خوبی قابل تشخیص و مشهود است: مجله‎ای مشهور که چاپ و انتشار هر ویراست آن در تعداد ۱۰ میلیون نسخه ۵۰ سنت تمام می‎شود، در صورتی که در قالب کتابی تجاری در ۱۰ هزار نسخه منتشر شود، هزینه‌ی انتشار هر نسخه‌ی آن حدود ۵۰ دلار آب خواهد خورد. البته این بدین معنا نیست که کتاب فوق در نهایت پنجاه سنت می‌ارزد.

یکی از استفاده‎های عمده‎ی رسانه‎های جمعی از عکاسی را می‎توان فتوژورنالیسم برشمرد. از اواخر دهه‎ی ۲۰ تا اوایل دهه‎ی ۵۰ قرن بیستم -که می‎توان آن را عصر طلایی تخصص‎گرایی به حساب آورد- عکاسان در مقام مالکان مهارت‌های ویژه و رازگونه، به مانند روحانیان دوران باستان که در زمینه‎های تصویرنگاری [۱]، حکاکی و تذهیب کتاب مقدس [۲] به انحصارطلبی دست یافته و تجربه اندوخته بودند، در مقیاس وسیعی به فعالیت مشغول بودند. در آن ایام خوش گذشته، عکاس از موقعیت ممتازی برخوردار بود. دبیران عکس از توانایی‌های عکاسی و آنچه برای انجام در توان دارد آگاهی نداشتند؛ چه بهتر که اعتقاد نداشتند که می‎دانند.

قبل از اتمام جنگ جهانی دوم کارکنان دفاتر آژانس‌های عکس از میزانی از اعتماد به نفس و خودرأیی برخوردار شدند که دیگر عکاسان را به منزله‌ی واقعیتی تمام و کمال، به خودی خود با یا بدون معنا، در نظر نمی‌گرفتند، بلکه به سان رشته‎ نخ‌هایی در یک پارچه‎ی تاپستری [۳] (که توسط خردی برتر طرح ریزی شده و با تلاش گروهی هیئت تحریریه بافته شده است) به آنان نگاه می‌کردند. نتایج این رویکرد در مواردی خاص نسبتاً چشمگیر بوده است. در قیاس با انبوه گزارش‌های تصویری تشریحی مضحک در دوران مجله‎های لایف (Life) و مونیخ ایلاستریتد (Munich Illustrated) در قبل از جنگ جهانی دوم، امروزه گزارش‌های تصویریِ [۴] استاندارد، مسلماً دلپذیرتر و از نظر بصری توانمندتر هستند. تنها چیزی که در نتیجه‌ی این تغییرِ روند از دست رفت، محتوا بود.

این تغییر در نقش و جایگاه عکاس، دلایلی پیچیده داشته است و حتی با نگاه به گذشته، سخت می‎توان از آن سر درآورد. برای مثال، توسعه و فراگیر شدن دوربین‌های کوچک از سویی علت و از سویی دیگر نتیجه‌ی این تغییر بود. ماهیت کار دوربین‌های‌ کوچک این است که ارائه‌ی عکسی با گرافیک خوب را تضمین کنند و از سویی دیگر مانع شکل گرفتن توصیفی خوب شوند. عکاسی که مسئول معنای مشاهدات خود بود می‌توانست شرایطِ سختِ مواجهه با معایب یک دوربین بد قواره و سرسخت که بر سه‎پایه سوار شده را تجربه کند، زیرا می-توانست ابتدا نگاه کند و سپس عکسش را بگیرد، امری که بیانگر ویرایش و اصلاح آگاهانه‌ی از قبل انجام شده توسط خود اوست. در سویی دیگر، متخصص دوربین‌های کوچک می‌تواند تمام جوانب و زوایای داستان (و خود) را پوشش دهد. عکاس، که زمانی تنها می‎توانست در یک روز ۱۲ فریم عکس [۵] ثبت کند، اکنون می‎تواند ۳۶ فریم عکس در همان شرایط مشابه ثبت کند. این انعطاف‌پذیری و آزادی عمل در واکنش، باعث به‌وجود آمدن مقدار زیادی از تصاویر شگفت‎انگیز و عالی شد که دور از دسترس رویه‎ی حساب‎شده‎ و ژرف‌نگرانه‌ی عکاسانی بود که از دوربین‌های بزرگ استفاده می‎کردند. این موضوع همچنین نقش عکاس را در مشخص‎نمودن و محدود کردن معنی روایت کمرنگ نمود و قدرت دبیر عکس را افزایش داد؛ شخصی که بسیاری از بار انتقادی که زمانی بر دوش عکاس بود را بر عهده می‌گرفت.

ماهیت شیوه‎های بازتولید [۶] مدرن – صفحات ترام [۷]، عکس‌هایی به بزرگی بیلبوردها و اسکنرهای تلویزیونی- هم به لحاظ سادگی و قدرتِ نفوذ دارای مزیت بوده و هم مانعی بر سر راه پیچیدگی و ظرافت هستند. توهم کمال پایدار، که مشخصه‌ی عکسی خوب بر اساس دسته‌بندی‌های منسوخ سنتی است، بیینده را با چشمانش به دام می‌اندازد و توجه او را به چنگ می‎آورد، به مانند دریانوردی از دوران باستان [۸] که مهمان عروسی را نگه داشت و او را به درون تصویر کشید تا ابژه‌ا‎ی برای غور و ژرف‌نگری باشد. با این حال تصویر خوب و موفق رسانه‎های جمعی امروزی کمتر چیزی شبیه اغواگری با خود دارند و بیشتر به نوعی تجاوز شبیه هستند. هدف آن است که مقصود خود را به‎سرعت و در همان لحظه انتقال دهند. به ندرت پیش می‎آید برای فهم معنای ضمنی و پنهان یک عکسِ درون مجله،‎ دوباره به آن بازگردیم و یا تا حالا دیده نشده که مردم ماشین‌های خود را پای بیلبوردها متوقف ‎کنند تا محتوای آن‌ها را درک کنند.

مفاهیم مدرنیسم [۹] مانند دیگر اندیشه‎های ساده‎گرایانه، مشمول گذر زمان شده و قدیمی می‌شوند. از آنجا که این مفاهیم هموار بایستی توسط حامیان و مبلغان بیان و ابراز شوند، حتی ممکن است زودتر از بقیه‎ی آرا قدیمی شوند. از این رو نه با رویکردی نقدگونه، بلکه به سادگی به‎عنوان مشاهده‎ای تاریخی، می‌توان اعتراف کرد که سبک‎هایی از عکاسی که به‎خصوص در بیست سال گذشته به‎طور مداوم و خاصی مدرن نامیده شدند ظاهراً به یک سستی مشخص و معین، یک فرسودگی بدوی دچار شده‌اند. کشمکش‎های خاص در انقلاب عکاسی (که می‎توانم آن‌ها را بت‌وارگی نور موجود، یا تثبیت قطع کوچک، یا دعوتی برای رقابت شدید بر سر حساسیت فیلم قلمداد کنم)، باعث اثبات چند موضوع شد؛ اما از پر اهمیت‎ترین‌شان این واقعیت است که عکسی آشفته از برشی از زندگی، در گذر زمان می‌تواند به اندازه‎ی یک ثبت ایستای بی‌جان [۱۰] یا تاکسیدرمی شده، ملالت‎بار گردد، اگر هر دو به یک میزان با فقدانی از ذکاوت و حساسیت شکل گرفته باشند.

علی‎رغم نظریه‌های زیبایی‌شناختی مقطعی و موضعی مخالف، در طول سده‎یِ اولِ عکاسی، اینگونه پذیرفته شده ‎بود که آنچه عکاسی به‎خوبی توانسته انجام دهد، برخلاف آنچه در نظریه‎ها مطرح شده، توصیف چیزها بود؛ شرح و به تصویر کشیدن اشکال، بافت، شرایط و روابط آن‌ها. بهترین فضیلت چنین عکس‌هایی، شفافیت مشروح و میزان بالای اطلاعات آن‌هاست. آنان این قابلیت را دارند تا به‎خوبیِ دیده شدن، مطالعه شوند؛ ارزش آن‌ها به همان میزان که عقلانی و ادبی بود، ذاتی و بصری نیز بود. در نسل قبلی و به شکل رو به رشدی در بیست‎سال گذشته، عکاسی به‎شکل فزاینده‎ای به حساسیت شاعرانه گرایش پیدا کرده و میل به مشاهده و ثبت صریح، کمتر و کمتر شده است. تصویر رایج در این دوره، دارای مزایای اقتصادی، قدرت بصری و سادگی در معنا است. این سادگی -با تمام احترام و در کمال صداقت- بیشتر به سمت خلاء و پوچی تمایل پیدا کرده است. اگر ضعف بخش اعظم عکاسی قرن نوزدهم در زحمت بی‎‌حاصل و بی‌روح آن بود، ضعف مشخص عکاسی معاصر در بسیاری موارد در پیش پا افتادگی آن ریشه دارد؛ در فقدان محتوایی ارزشمند.

ممکن است فضایل و نواقص عکاسی متأخر، متأثر از رسانه‎های جمعی نباشد، اما به طور حتم این فضائل و نواقص برای رسانه‌های جمعی‌ سودمند بوده است. عکاسی که با موفقیتی پایدار با انتشاردهندگان تصویر بزرگِ زمانه مشغول به‎کار بوده است، پی می‌برد که سلیقه و نبوغ، کالاهای ارزشمندتری نسبت به درک و بصیرت بوده‌اند. فضایل سابق را می‎توان از طریق فرآیند گروهی و عمل هئیت تحریریه به راحتی به دست آورد.

با این همه ممکن است اشاره به این موضوع جالب باشد که برخی از هوشمندترین عکاسانِ جوانِ امروز، با رویکردی همفکرانه، ‎همراه با حسی قوی از کند و کاو شخصی، نگاه به آثار عکاسان گذشته مانند آگوست ساندر [۱۱]، اوژن آتژه [۱۲]، گروه متیو برادی [۱۳] و دیگرانی که عکس‌های متقاعدکننده‎ای دارند را آغاز کرده‎اند. البته این عکس‌ها فقط به سبب غنای مربوط به محتوای فکری‌شان مورد توجه نبوده‌اند. از طرفی چنین آثاری به هیچ وجه نمی‌توانند بیانیه‌های تصویری «صرف» در نظر گرفته شوند. این تصاویر به لحاظ گیرایی همانقدر که عقلانی و ادبی هستند، ذاتی و بصری نیز هستند.


مردی که همسرش را از دست داده است، آگوست ساندر، ۱۹۱۴

اندوه، خیابان سنت ژنویو، اوژن آتژه، ۱۹۲۴

داخل سنگر نزدیک پترزبورگ، متیو برادی و گروهش، حدود سال‌های ۱۸۶۰ تا ۱۸۶۵

یکی از این عکاسان، که آثارش به‎تازگی از گمنامی نسبی درآمده است، عکاس مستند آمریکایی خانم فرانسیس بی. جانسون [۱۴] است. عکس‌های به‎دقت فکر‎ شده و به زیبایی ثبت شده‌ی او از مؤسسه‎ی همپتون [۱۵] در سال ۱۸۹۹ الگوی اصلی عکاسی آگاهانه و توصیفی است. از لحاظ بصری عکس‌های او حاصل نوعی شلوغی و در عین حال ثباتی است که در آثار پوسن [۱۶] و پیرو [۱۷] می‌توان مشاهد کرد. کمال فنی چاپ‌های پلاتینی [۱۸] او – که لینکلن کرستین [۱۹] آن‌ها را «تافته‎ی [۲۰] دانه‎ریز [۲۱] درخشان» می‎خواند -ظاهر و باطن هر ابژه را در یک قاب ارائه می‎کند؛ نور به‎خودی خود صرفاً وسیله‌ای برای روشنایی نیست، بلکه یک حضور محسوس و قابل لمس است. با این ابزارهای هنری، خانم جانسون توجه ما را طلب کرده و به دست می-آورد. او با کسب توجه، ما را به‎ وسیله‎ی غنا و ارتباط توصیفی موجود در عکس‌ها میخکوب می‌کند. این عکس‌ها نه تنها برای نگریستن چشم‎نواز هستند، بلکه امکان تفکر را نیز به‎خوبی فراهم می‎نمایند. درست است که در این جهانِ تصاویر، هیچ معادلی برای قیاس منطقی وجود ندارد؛ در نهایت تصویر «اثبات» هیچ چیز نیست. اما این عکس‌ها قصد دارند دانش و حساسیت ما را در مواجه با تجربه‎های جدید و متقاعد کننده، دوباره تمرکز بخشند. هیچ هنرمندی بیشتر از این چیزی نمی‌خواهد.


کلاس تاریخ آمریکا، فرانسیس ب. جانستون، مجموعه‌ی همپتون، صفحه‌ی ۲۳

به‎هرحال نیازهای هنرمند الزاماً با نیازهای کارفرمایش یکی نیست. مجله‎های پرطرفدار، روزنامه‎ها، تبلیغات محیطی و برنامه‎های تلویزیونی به عنوان تجربیاتی در نظر گرفته می‌شوند که حاصل مشاهده سرسری، مرور سریع و نگاه اجمالی هستند و این کوته‎فکرانه و غیرمنطقی خواهد بود تا آن‌ها را برای موفقیت در وظایف مقرر تخطئه کنیم. هر چند بدون هیچ تعصبی می‎توان اذعان کرد بسیاری از بهترین عکاسان حال حاضر اساساً از کار با رسانه‎های جمعی خسته شده‌اند و به عنوان فرصتی خلاقانه به آن نمی‎نگرند. حتی عکاسانِ با استعدادِ جا افتاده و موفق، هنرمندانی که شور و هیجان اولیه‌ی جوانی را پشت سر گذاشته‌اند، به طور ضمنی استانداردهای دوگانه در مورد آثار خود را پذیرفته‎اند: از سویی امرار معاش آنان با الگوهای مقرر و مقبول توسط مجله‎ها مطابقت پیدا کرده است؛ و از سویی دیگر آثار جدی آن‌ها در تعطیلات آخر هفته یا بین وظایف شغلی مقرر به انجام می‌رسد، به امید برپایی یک نمایشگاه، یا انتشار کتاب عکسی کوچک یا شاید تنها برای قرار گرفتن در یک بایگانی شخصی که روزی روزگاری فردی آن را با دیدی باز، به آرامی و با لذت بنگرد، بی آنکه کنجکاو و حیران شود از اینکه چگونه تصویر با بسته‌تر شدن کادر و اضافه شدن عنوانی مناسب به آن، اثرگذاری بیشتری پیدا کرده است.

احتمال دارد رسانه‎های جمعی دیگر راهی نیابند تا از استعدادهای ممتاز عکاسان پسا لایف [۲۲] استفاده کنند. اگر واقعاً چنین باشد، برای رسانه‎های جمعی شرایطی ناگوارتری پدید خواهد آمد، برای مشاهدات مستقل و دقیق که در نهایت بهره‌گیری از آن‌ها بهتر از بازی‎های بصری [‎ [۲۳خواهد بود.

 

پانوشت‎ها:
* مقاله‌ی حاضر اولین بار به شکل رسمی توسط مجله‎ی Dot Zero در بهار ۱۹۶۷ منتشر شد و بازنشر آن در ۱۳ مارچ ۲۰۱۳ توسط سایت AmericanSuberbx صورت گرفته است. عکس‌هایی که همراه با متن منتشر شده‌اند افزوده‌ی مترجم است و در متن اصلی نیامده است.
۱. Pictography
۲. Manuscript Illumination
۳. پارچه‎ای سنگین که حاصل بافته‎شدن تار و پود توسط دست است. در نهایت بافت قابل مشاهده مرتبط به پودهای تاپستری است و تارهای آن در زیر، پنهان است. م.
۴. Picture Story
۵. در دوربین‌های آنالوگ قطع متوسط با کادر ۶ در ۶، تنها امکان ثبت ۱۲ فریم عکس در یک حلقه فیلم وجود دارد. م.
۶. مفهومی است که بنیامین در مقاله‎اش با عنوان «اثر هنری در عصر بازتولید مکانیکی» به آن پرداخت و بر آن تاکید داشت. در این مفهوم توجه او بر ایجاد نسخه‎های متعدد از آثار هنری توسط روندی مکانیکی و از دست‎رفتن هاله‎ی آن‌ها است. ر.ج برگزیده‎ی مقالات والتر بنیامین، والتر بنیامین، ترجمه‎ی رؤیا منجم، ۱۳۹۳، نشر علم، فصل اول. م.
۷. Half-tone
۸. سروده‎ای بلند و شناخته‎شده از ساموئل تیلر کالریج، شاعر، منتقد ادبی سبک رومانتیک، فیلسوف و از بنیان‎گذاران مکتب رمانتیسیسم در ادبیات انگلستان با عنوان «دریانورد کهن‌سال» که میان سال‌های ۹۸-۱۷۹۷ نگارشش به اتمام رسید و در همان سال ۱۷۹۸ در کتاب «ترانه‎های غنائی» به همراه ترانه‎هایی از ویلیام وردز ورث انتشار یافت. در این سروده، دریانورد کهن‌سالی با سه فرد از مهمانان یک عروسی روبرو گشته، یکی را متوف کرده و با چشمان و نگاه محسورکننده‎ی خود توجه او را به روایت سفر مهلکی که پشت‎سر گذاشته فرا می‎خواند. م.
۹. نوگرایی یا تجددگرایی جنبشی فلسفی در نتیجه‎ی گسترش خردگرایی در جامعه است که آثارش بر هنر و فرهنگ نیز به‎خوبی قابل مشاهده است. در این جنبش برخی از سنت‎های قدیمی ناکارآمد کنار گذاشته شده و گرایش‎های فکری و فرهنگی نو جایگزین آن‌ها گشته‎اند. مولفه‎های اصلی مدرنیسم انسان‎گرایی، خردگرایی و ماده‎گرایی است. م.
۱۰. Dead-static
۱۱. عکاس آلمانی که در مجموعه‎ی «افراد قرن بیستم» با وسعت آثارش توانست سیمای ملت آلمان را در دورانی مشخص به‎خوبی به ‎تصویر بکشد. عکاسانی چون ریچارد اودون و دایان آربس تحت تاثیر آثار او بوده‎اند. م.
۱۲. عکاس و پرسه‎زن(فلانور) فرانسوی که از پیشگامان عکاسی مستند محسوب می‎شود. عمده‎ترین و شناخته‎ترین فعالیت عکاسانه‎ی او، عکاسی از نمای خیابانی و معماری پاریس قبل از تخریب‌شان در نتیجه‎ی مدرن‎گرایی است. م.
۱۳. متیو برادی خود از اولین عکاسان در تاریخ آمریکاست که عکس‌هایش از جنگ داخلی آمریکا در دوره‎ی ۵ ساله‎ی ۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵ به‎خوبی شناخته شده است. او برای مستندسازی این رویداد و ثبت هر چه بهتر آن عکاسانی مانند الکساندر گاردنر، تیموتی اُ سالیوان و ۲۱ فرد دیگر را به‎کار گرفت و تیم خود را تشکیل داد. در حقیقت در این جنگ بود که برای اولین بار دوربین عکاسی توانست حضور پیدا کند. م.
۱۴. Frances B. Johnson از اولین عکاسان زن آمریکایی است که در حیطه‎ی فتوژورنالسیم نیز فعالیت داشت. م.
۱۵. مؤسسه‌ی Hampton دانشگاهی خصوصی است که در سال ۱۸۶۸ بعد از جنگ داخلی توسط رهبران سفیدپوست و سیاه‌پوستِ انجمن مبلغان مذهبی آمریکا برای تحصیل بردگان آزاد شده تأسیس شد. عکس‌ متعلق به این نهاد مذکور در متن، برگرفته از کتابThe Hampton album است که لینک آن برای مشاهده و مطالعه در دسترس است.
۱۶. نقاش فرانسوی کلاسیک قرن هفدهم. م.
۱۷. پیرو دلا فرانچسکا، نقاش ایتالیایی دوره‎ی رنسانس ابتدایی است که در میان هم‎عصران خود نیز به‎عنوان ریاضی‎دان و هندسه‌دان شناخته می‎شد که اثر این مهارت‌ها در ترکیب‎بندی آثارش به‎خوبی مشهود است. آلدوس هاکسلی، نویسنده و فیلسوف بریتانیایی قرن بیستم در مقاله‎ی «بهترین تصویر» در کتاب «به‎ دنبالِ پیرو دلا فرانچسکا»، «اثر رستاخیز» او را بهترین تصویر جهان برشمرده است. م.
۱۸. پلاتینوتایپ، از شیوه‎های ابتدایی چاپ عکس در ابتدای تاریخ عکاسی است که در آن از پلاتین به‎عنوان ماده‎ی حساس به نور استفاده می‎گردد. فردینان کهلن آلمانی اولین فردی است که توانست اثر نور بر پلاتین در سال ۱۸۳۰ را مشاهده کند. م.
۱۹. Lincoln Kirstein نویسنده‎ی آمریکایی (۱۹۰۷-۱۹۹۶). م.
۲۰. پارچه‎ای نرم که از نخ‎های بافته شده از ابریشم و ابریشم سلولزی تهیه می‎گردد. ریشه‎ی این اسم ایرانی و به معنای «با پیچ و تاب بافته شده» است. م.
۲۱. Fine-grained
۲۲. post-Life
۲۳. Graphic gymnastics

نوشته عکاسی و رسانه‎های ارتباط جمعی در دوران معاصر اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.

تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره ملی «عکس آیات»

$
0
0

مسعود زنده روح کرمانی دبیر تخصصی و هنری جشنواره ملی «عکس آیات» از تمدید مهلت ارسال آثار به این جشنواره خبر داد.

در حالیکه ساعت ۸ صبح ۲۱ مهرماه پایان مهلت دریافت آثار جشنواره ملی «عکس آیات» مشخص شده بود به گفته مسعود زنده روح کرمانی دبیر تخصصی و هنری این جشنواره، مهلت ارسال آثار تا ۸ صبح اول آبان ماه تمدید شد و به این ترتیب عکاسان حرفه‌ای و همچنین متقاضیان بخش مردمی می‌توانند تا تاریخ ذکر شده آثار خود را به این جشنواره ارسال کنند.

زنده روح کرمانی در این باره گفت: علیرغم استقبال خوبی که برای حضور در این جشنواره صورت گرفته است، اما به دلیل اینکه می‎دانیم بسیاری از عکاسان دقیقه ۹۰ آثار خود را به جشنواره‌ها ارسال می‌کنند و همچنین پتانسیل بالای موضوعات این مسابقه تصمیم بر این شد که مهلت ارسال آثار به این جشنواره تمدید شود.

وی ادامه داد از عکاسان این درخواست را داریم که ارسال آثار خود را به تاریخ ۳۰ مهرماه موکول نکنند و در اولین فرصت عکس‌های خود را ارسال کنند.

در این جشنواره محمدرضا علیزاده مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان دبیری جشنواره را به عهده دارد. همچنین فرزاد میرحسینی دبیر اجرایی این جشنواره است و محمدمهدی رحیمیان، فرهاد سلیمانی، مجید ناگهی، مهدی جعفری، حمید صادقی داوری آثار این جشنواره را به عهده دارند.

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با همکاری اداره کل تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جشنواره ملی «عکس آیات» را با عنوان «قرآن، معنای زندگی» همزمان با ولادت پیامبر رحمت و هفته وحدت در آبان ماه سال ۱۳۹۷ در موزه صنعتی کرمان برگزار می‌کند.

این جشنواره در چهار بخش ملی (برای تمامی عکاسان و علاقمندان عکاسی در محورهای جشنواره)، بخش استانی (مختص عکاسان ملی و کرمانی با محورهای جشنواره در گستره استان کرمان)، بخش ویژه (با محوریت پرهیز از اسراف) و بخش مردمی (مختص به محورهای جشنواره با حضور گسترده مردمی) برگزار می‌شود.

نوشته تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره ملی «عکس آیات» اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.

مسابقه عکس دانشجویی ایلفورد ۲۰۱۸

$
0
0

شرکت ایلفورد انگلیس مقررات شرکت در مسابقه‌ی عکس دانشجویی نوزدهمین دوره‌ی سالیانه (۲۰۱۸) را اعلام کرد. عنوان این مسابقه «تصویری از یک نوشته» است. عکاس باید تصویر الهام گرفته از یک نوشته یا کتابی خاصی را تبدیل به یک عکس کرده و سپس آن را چاپ کند و همراه اطلاعات لازم ارسال نماید. این مسابقه مخصوص دانشجویان و یا هنرجویان و کسانی است که به نحوی به یادگیری هنر عکاسی مشغول هستند.

• موضوع مسابقه:

«تصویری از یک نوشته»؛ جملات و نوشته‌ها مهم هستند، همه ما به یک ترانه، دیالوگی از یک فیلم، یک قطعه شعر یا کتابی خاص علاقه‌مند هستیم، آن را بیاد داریم و شاید از آن خاطره داشته باشیم، از شما می‌خواهیم که از واژه‌های متن موردنظر الهام گرفته و عکسی بگیرید که از جملات آن نشات گرفته‌ است و شما را بیاد آن متن خاص می‌اندازد.

• شرایط شرکت در مسابقه:

– مسابقه مخصوص دانش‌آموزان پاره‌وقت و تمام‌وقتی است که در مدارس یا دانشگاه‌ها تحصیل می‌کنند.
– شرکت در مسابقه محدودیت سنی ندارد.
– شرکت در مسابقه رایگان است و محدودیتی برای ورود ندارد.
– تمامی عکس‌ها بایستی با نگاتیو سیاه و سفید ایلفورد گرفته شده و بر روی کاغذ سیاه و سفید ایلفورد چاپ شده باشند.
– نگاتیوها را با عکس‌ها ارسال نکنید، نگاتیوها برای تأیید عکس و در زمان انتخاب عکس‌ها برای اعلام جوایز گرفته می‌شود.
– حداقل اندازه‌ی چاپ عکس‌ها بایستی ۲۰×۲۵ سانتی‌متر باشد.
– پشت هرعکس بایستی دارای برچسبی شامل نام شرکت‌کننده، آدرس ایمیل، متن مورد نظر، نام دانشگاه یا مؤسسه، نام استاد، نوع فیلم و کاغذ استفاده شده و همچنین آدرس بازگشت عکس باشد. از این برچسب بایستی به تعداد عکس‌های ارسالی، پرینت گرفته و پشت هر عکس جداگانه چسبانده شود.
– عکس‌هایی که قبلاً در مسابقاتی برنده شده‌اند و یا به وسیله‌ی شخص ثالثی در جایی به چاپ رسیده و منتشر شده باشند، واجد شرایط نیستند.
تاریخ اتمام مسابقه ۳۱ ژانویه ۲۰۱۹ است و عکس‌ها بایستی تا قبل از این تاریخ ارسال شده باشند. شرکت هارمن هیچگونه مسئولیتی در قبال ناقص بودن مدارک، دیر رسیدن، و یا نرسیدن عکس‌ها بعد از این تاریخ ندارد، این مهلت در ایران با توجه به زمان ارسال ۲۰ دی ۱۳۹۷ خواهد بود.
– اسامی برندگان تا یک ماه پس از اتمام مسابقه اعلام خواهد شد.
– عکس‌ها باید مربوط به خود فرد شرکت‌کننده باشد و استفاده از عکس دیگران مجاز نیست.
– شرکت‌کنندگان باید مالکیت حق کپی رایت عکس را داشته باشند؛ همچنین اجازه‌ی افرادی که در عکس حضور دارند، مثلاً مدل‌ها یا والدین کودکان زیر ۱۶ سال و … نیز شامل این حق خواهند بود.
– در زمان برگزاری مسابقه اگر مشخص شود که شرکت‌کننده‌ای صلاحیت شرکت در مسابقه را ندارد از مسابقات کنار گذاشته می‌شود و اگر بعد از اعلام جوایز مشخص شود که کسی واجد شرایط نیست تمامی جوایز از او پس گرفته خواهد شد.
– عکس‌های توهین‌آمیز از مسابقه حذف خواهند شد.
– تمام حق کپی رایت متعلق به عکاس است و با ورود به مسابقه شما به شرکت هارمن اختیار می‌دهید تا عکس‌تان را با نام شما در تمامی موارد چاپ، نشر، نمایش و ارائه در رسانه‌های ارتباط جمعی خود در سراسر دنیا در زمان مسابقه یا بعد از آن بکار ببرد.
– عکس‎های نفرات برتر و فینالیست‌ها که در رابطه با مسابقه است با توافق خودشان چاپ می‌شود.
– عکس‌های ارسالی فقط برای شرکت در مسابقه استفاده شده و به شما اطمینان داده می‌شود که از عکس‌ها محافظت شده و توسط شخص ثالثی به چاپ نخواهد رسید.
– کیفیت عکس‌های چاپ شده‌ی ارسالی به عهده‌ی خود عکاس است.
– شرکت هارمن داوران را انتصاب خواهد کرد و تصمیم آخر آنها قطعی خواهد بود و هیچ گونه مکاتباتی در قبال تصمیم آنها صورت نمی‌گیرد.
– شرکت هارمن اختیار دارد صورت نداشتن شرایط کلی و استاندارد عکس‌ها مسابقه را در هر زمانی کنسل نماید.
– با ورود به مسابقه هر شرکت‌کننده و دانشگاه شرایط فوق را با آگاهی کامل تأیید و قبول کرده و شرکت هارمن انگلستان حق دارد هر شرکت‌کننده‌ای را در هر زمان که شرایط او با اصول و مقررات قید شده مغایرت داشت از مسابقه خارج نماید.

• جوایز مسابقه:

– جایزه نفر اول: گواهی از ایلفورد انگلستان، خرید تا سقف ۱۵۰ پوند از محصولات ایلفورد، چاپ و قاب کردن عکس برنده.
– جایزه نفر دوم: گواهی از ایلفورد انگلستان، خرید تا سقف ۷۵ پوند از محصولات ایلفورد.
– جایزه دانشگاه: خرید تا سقف ۱۵۰ پوند از محصولات ایلفورد، در صورت بیشترین شرکت فعال دانشجویان
جوایز قابل انتقال به شخص دیگری نبوده و به صورت نقدی برابر با مبلغ اجناس نیز قابل پرداخت نیست.

• نحوه‌ی ارسال تصاویر:

شرکت کنندگان در ایران باید عکس‌های خود را به آدرس زیر بفرستند:
شرکت رنگ سیستم، جمالزاده شمالی، شماره ۳۴۱، واحد ۴، صندوق پستی ۱۷۷- ۱۴۱۸۵

کانال تلگرام شرکت رنگ سیستم
وب سایت شرکت رنگ سیستم

دانلود اطلاعات مسابقه به زبان فارسی در سایت ایلفورد

نوشته مسابقه عکس دانشجویی ایلفورد ۲۰۱۸ اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.


برنامه نمایش فیلم‌های برگزیده چهل سال سینمای ایران در موزه سینما

$
0
0

ویژه برنامه «نمایش گزیده‌ چهل سال سینمای ایران» به مناسبت بزرگداشت چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران، پنج‌شنبه ۲۶ مهرماه در موزه سینما افتتاح می‌شود و در نخستین روز، دو فیلم سینمایی از تولیدات سال‌های ۱۳۵۸ و ۱۳۵۹ روی پرده می‌روند.

در این برنامه که تا پایان سال ۱۳۹۷ ادامه خواهد داشت، پنج‌شنبه‌های هر هفته در دو سانس ۱۵ و ۱۷ دو فیلم سینمایی ویژه مخاطبانی که در این گردهمایی ثبت‌نام کرده‌اند، اکران می‌شوند.

گزیده‌ فیلم‌های چهل سال سینمای ایران به همت علی بختیاری از بین تولیدات سال‌های ۱۳۵۷ تا ۱۳۹۷ انتخاب و با تلاش فیلمخانه ملی ایران برای نخستین بار و ویژه این برنامه، اسکن و اصلاح شده‌اند.

پژوهشگران، دانشجویان و علاقه‌مندان می‌توانند برای اطلاع از برنامه و زمان‌بندی اکران فیلم‌ها به سایت موزه سینمای ایران مراجعه و جدول نمایش فیلم‌ها را دریافت کنند.

یادآوری می‌شود، نمایش گزیده‌ چهل سال سینمای ایران ویژه افرادی است که کد اختصاصی و کارت عضویت خود را از روابط عمومی موزه سینما دریافت کرده‌اند.

لازم به ذکر است، به دلیل استقبال کم‌نظیر مخاطبان از این برنامه، اعضا می‌بایست با بررسی جدول نمایش و انتخاب فیلم‌های مورد علاقه خود، یک هفته قبل از اکران برای رزرو برنامه اقدام کنند.

نوشته برنامه نمایش فیلم‌های برگزیده چهل سال سینمای ایران در موزه سینما اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.

نمایشگاه گروهی عکس «جستار» در گالری نگاه

$
0
0

نمایشگاه گروهی عکس «جُستار» روز جمعه ۲۷ مهرماه ۹۷ در گالری نگاه گشایش می‌یابد.

در این نمایشگاه مجموعه آثار ۱۱ تن از عکاسان به صورت ۱۳۵ فریم و در قالب ۱۱ مجموعه عکس که دوره آموزشی‌شان را در آکادمی عکاسی کاندید با «هادی صمدی» گذرانده‌اند به نمایش در خواهد آمد.

هادی صمدی مدرس دوره و نمایشگاه گردان این پروژه در بخشی از بیانیه این نمایشگاه می‌نویسد:
ایده‌ی برپایی نمایشگاه عکاسی از نگاه جستجوگرانه و جستار گونه‌ی عکاسانش شکل گرفته است. نفس ایجاد چنین نمایشگاه‌هایی همیشه برایم لذت بخش بوده است. میل و اشتیاق عده‌ای برای هم آوازی، هم دلی و انجام یک تحرک جمعی و گروهی در جامعه‌ای که میل به کنار هم بودن آدمها ندارد. رفتن به سمت مجموعه عکس نه به دلیل عبور و شناخت کامل از تک فریم بلکه به دلیل ماهیت آن که مستلزم تحقیق، بررسی و جستار می‌باشد، صورت گرفته است.

زهرا حسن پور، سعید قویدل، مقداد سمائی، مریم مردانی، حسین بابایی، شایا یوسفی، طهورا لعلی، صدف جهانیان، فاطمه خوشنام، بهناز بروار و عسل صفری عکاسان این نمایشگاه هستند و مسئول طراحی گرافیک پوستر نمایشگاه عکس «جستار» را الیسا فلاحی بر عهده داشته است.

گشایش: روز جمعه ۲۷ مهرماه ۹۷، ساعت ۱۶
بازدید: همه روزه به جز دوشنبه‎ها، ساعت ۱۱ صبح الی ۱۹ عصر
گالری نگاه: خیابان مطهری، خیابان فجر (جم)، خیابان غفاری، پلاک ۶۴

نوشته نمایشگاه گروهی عکس «جستار» در گالری نگاه اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.

کتاب «عکاسی و نظریه» به چاپ سوم رسید

$
0
0

کتاب «عکاسی و نظریه» نوشته‌ی دکتر مهدی مقیم‌نژاد که چاپ اول آن به سال ۱۳۹۳ بر می‌گردد در روزهای اخیر از سوی انتشارات سوره مهر به چاپ سوم رسیده است.

نسخه‌ی جدید این کتاب که از نظر ویرایشی در آن بازنگری کامل شده با جلد سخت، کاغذ سبک و به شکل رنگی چاپ و با قیمت ۴۵۰۰۰ تومان عرضه شده است.

علاقه‌مندان می‌توانند این کتاب را که شامل ۴۹۲ صفحه و ۱۰۴ تصویر با جلد سخت است، هم‌اکنون از «فروشگاه آنلاین کتاب عکاسی» خریداری کرده و در سراسر کشور تحویل بگیرند.

در کتاب «عکاسی و نظریه» که اثری آموزشی در حوزه‌ی نقد عکس با شیوه‌ی مطالعه‌ی تطبیقی است تلاش شده تا دنیای عکاسی از زاویه‌ی دید دو رویکرد ساختارگرایی و پساساختارگرایی به تحلیل و بحث گذاشته شود.

کتاب در مرحله‌ی اول با طرح «نقد نظری» به کلیت عکاسی می‌پردازد و در مرحله‌ی دوم در راستای «نقد عملی» آثار رابرت فرانک و سیندی شرمن را به عنوان موارد پژوهشی مورد تحلیل قرار می‌دهد. عنوان کامل کتاب «عکاسی و نظریه: بررسی تطبیقی نظریه‌های ساختارگرایی و پساساختارگرایی در نقد عکس – به همراه تجزیه و تحلیل و نقد آثار رابرت فرانک و سیندی شرمن» است که در سه بخش و ده فصل تنظیم شده است.

«در ستایش امر واقعی» (در دو جلد) که شامل گزیده متن‌هایی درباره‌ی هنر و عکاسی است، دیگر کتاب این عکاس و پژوهشگر شناخته شده‌ است که اوایل امسال به بازار آمد و هم اکنون در «فروشگاه آنلاین کتاب عکاسی» با بیست درصد تخفیف در اختیار مخاطبان قرار دارد.

دکتر مهدی مقیم‌نژاد عضو هیات علمی دانشگاه هنر و از اساتید آموزشگاه عکاسی حرفه‌ای است و کلاس عکاسی فاین آرت او هم اکنون در حال پذیرش هنرجو است.

نوشته کتاب «عکاسی و نظریه» به چاپ سوم رسید اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.

دعوت‌شدگان به اردوی ششمین جشنوارهٔ عکس خانه دوست

$
0
0

پس از بررسی بیش از ۳۰۰ رزومه رسیده به دبیرخانه ششمین جشنواره سراسری خانه دوست توسط هیات پنج نفره انتخاب مدعوین اردوی سراسری و اردوی بخش جنبی این دوره خانه دوست؛ با توجه به استقبال هنرمندان عکاس از سرتاسر کشور، ظرفیت پذیرش عکاسان مدعو در بخش سراسری از ۵۰ نفر به ۷۰ نفر افزایش یافت که اسامی منتخبین حضور در اردوی سراسری به شرح ذیل است:

امیرحسین کمالی از اصفهان، عطا رنجبرزیدانلو از قوچان، محسن کابلی از گرگان، عادل عزیزی از اراک، امین رحمانی از تاکستان، فرناز دمنابی از تهران، مینا نوعی از تبریز، طاهره رخ بخش زمین از شیراز، مجید حجتی از اصفهان، سید خشایار فاضل کاشانی از قزوین، سید محمدصادق حسینی از شیراز، ابراهیم عرب بیکی از اصفهان، محمدصالح شریفی از سنقر، حمید عزیزی خانقاهی از سنقر، سحررحمدل از تبریز، امیرمافی بردبار از قزوین، امین نظری از اهواز، مریم آل مومن دهکردی از شهرکرد، ابراهیم علی پور از بانه، جابرغلامی از اراک، آرش اشکر از شیراز، پیمان حمیدی پور از بجنورد، سیده نیلوفر محمودیان از زنجان، محمدرضا بهمرام از اهر، سید علی میرعمادی از اصفهان، محمد مهدی ورال از قم، احمدتاجی از شهرکرد، علی اکبرمطلوبی از تبریز، محمد آهنگر از اهواز، میلاد بهشتی از تهران، پویا بیات از زنجان، سمانه شیرازی از آمل، امیرمینابیان از بندرعباس، مهلا جلیلی از همدان، علی اصغر یوسفی از اراک، زهرا استادزاده از قم، مرتضی جابریان اصل از اهواز، سارا جعفری از سنندج، علی حسنعلی زاده از قوچان، مژگان جعفری از رشت، سهراب کاوه از شیراز، آرزو صادقی نجف آبادی از نجف آباد، امیرصادقیان از شیراز، حامد اخلاقی از شیراز، کیانوش سعادتی از گرگان، کیوان جعفری از ساری، فرید آزادی از شیراز، فرزانه چخماق ساز از شیراز، علی اسدالهی سوته از رشت، رضا اسماعیل زاده از تربت حیدریه، محمدرضا آخوندی از یزد، زهره لک از بابلسر، علیرضا فرصات کار از شیراز، رامونا میریان از تهران، حمیدرضا امیری از همدان، خشایارشریفایی از ساری، مهرداد فتحی از زنجان، نگین محمدی فرد از اصفهان، فاطمه جداری فریدی از تبریز، افشین حیدری از تهران، جواد پرست از گناباد، امیرعلی نواده شهلا از تبریز، بابک کنعانی از تهران، محمدعلی جلالی از قم، مصطفی عبیداوى از اهواز، ابوالفضل برنا از تهران، حمیدرضا ماستری فراهانی از تهران

همچنین دبیرخانه خانه دوست برای بخش جنبی این دوره با موضوع «معماری حرم رضوی» عکاسان زیر را معرفی کرد:
محسن گلریز از قم، امیر عنایتی از تربت حیدریه، هادی دهقانپور از سبزوار، امیر مهدی شهپر نجفلو از همدان، مهران چراغچی از تبریز، فرشید احمدپور از تبریز، سجاد مختارزادگان از شیراز، سید معین حسینی از کرمانشاه

 

نوشته دعوت‌شدگان به اردوی ششمین جشنوارهٔ عکس خانه دوست اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.

نمایشگاه گروهی عکس «تریپل» در گالری هپتا

$
0
0

نمایشگاه عکس «تریپل» روز جمعه ۲۷ مهر ماه در گالری هپتا افتتاح می‎شود.

در بیانیه این نمایشگاه به نقل از لوئیس گرینفیلد آمده است:
«اگر می دانستم که عکس قرار است چه شکلی‌ باشد، اصلا زحمت ثبتش را به خود نمی‌دادم. این سفر برای کشـــف است که مرا مجذوب خود می‌کند.»

این نمایشگاه شامل مجموعه عکس‎های ۳ دانشجوی عکاسی ایرانی است که در طی یک پروژه ۱۴ روزه هر کدام با نگاه شخصی خود، تجربه‎ی سفر به دورتموند آلمان را به تصویر کشیده‎ا‌ند لازم به ذکر است که این پروژه توسط موسسه DAAD آلمان حمایت شده است.

سینا داوری، سها اسدی و صدرا باقری از عکاسان این نمایشگاه هستند.

گشایش: روز جمعه ۲۷ مهرماه ۹۷، ساعت ۱۶
این نمایشگاه تا روز چهارشنبه ۲ آبان ماه، هر روز از ساعت ۱۶ تا ۲۰ پذیرای بازدید‌کنندگان خواهد بود.
گالری هپتا: تهران، خیابان کریمخان زند، خیابان ایرانشهر، ضلع غربی پارک هنرمندان، بن‌بست نیکو‌شهر

نوشته نمایشگاه گروهی عکس «تریپل» در گالری هپتا اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.

عکاسی خیابانی نوین؛ برخی حقایق را نمی‌توان گفت، مگر با بازآفرینی –قسمت سوم

$
0
0

کتاب «عکاسی خیابانی نوین» نوشته‌ی سوفی هاورث و استفن مک‌لارن که در سال ۲۰۱۲ توسط انتشارات تیمز اند هادسون منتشر شده است، کتابی است دویست و چهل صفحه‌ای که در پنج مقاله‌ی جدا و مبسوط رویکردهای موجود به عکاسی خیابانی را از جنبه‌های مختلف به بحث می‌گذارد.

تاکنون ۳ مقاله‌ی نخست این کتاب توسط محمد امین نادی به صورت اختصاصی در سایت عکاسی، به شرح زیر ترجمه و منتشر شده است:

– مقاله‌ی اول (خیره شو، کنجکاوی کن، درک کرده و تیزبین باش): قسمت نخست و قسمت دوم.

– مقاله‌ی دوم (ایده‌ای نیست مگر در اشیاء): قسمت نخست و قسمت دوم.

– مقاله‌ی سوم (نیمی از جمعیت جهان هم اکنون در شهرها زندگی می‌کنند): قسمت نخست، قسمت دوم و قسمت سوم.

پس از انتشار قسمت نخست و قسمت دوم مقاله‌ی چهارم (برخی حقایق را نمی‌توان گفت، مگر با بازآفرینی) در مطلب زیر قسمت سوم این مقاله‌ را خواهید خواند.

 

میرکو مارتین [۱]، عکاس آلمانی، در پروژه‌ی «ناپایداری در اِل. اِی.» [۲] از صنعت فیلم آمریکا الهام گرفته است. او با ترکیبِ عکس‌های صریح از نماهایی که برای دوربین‌های فیلم‌برداری صحنه‌پردازی شده‌اند با صحنه‌های واقعی خیابان در محله‌های اطراف، ساخت فیلم‌های جنایی هالیوود را مستند می‌کند. «من در مرکز شهر لس‌آنجلس،‌ شروع به عکاسی از صحنه‌ی فیلم‌ها کردم،‌ در حالی که تلاش می‌کردم صحنه‌ها را به شیوه‌ای ثبت کنم که خصوصیت بازآفرینی آن‌ها برای مخاطب آشکار نباشد. در حین انجام پروژه، برایم قابل توجه بود که جاهایی که داستان در آن کارگردانی می‌شد اغلب مکان‌هایی به شدت محروم با نرخ بالای بی‌خانمانی و حضور فراوان پلیس بود، به طوری‌که آن صحنه‌های سرشار از تنش می‌توانست حتی خارج از صحنه‌های فیلم هم مشاهده شود.» مارتین در عکس‌های پشت صحنه‌ی خود، آگاهانه با پنهان کردن نورپردازیِ پشتِ صحنه و تجهیزات، مرز میان واقعیت و جعل را محو می‌کند. از آنجایی‌که که نمی‌دانیم کدام یک از عکس‌های او واقعیت هستند و کدام صحنه‌پردازی شده، پروژه ترجمان قدرتمندی می‌شود از لغزش میان خشونت سینمایی و دنیای واقعی، و به طور گسترده‌تر تصریحی بر تأثیر فراگیر صنعت فیلم در برخورد ما با نژاد و خشونت.

از مجموعه‌ی ناپایداری در ال. ای.، لس‌آنجلس، میرکو مارتین، ۲۰۰۸ – ۲۰۰۶

تلاقی میان واقعیت و حیاتِ بینا-فرهنگی، مارتین کولار [۳]، عکاس اهل اسلواکی را مجذوب می‌کند. کولار در زمان عکاسی از عواقب طوفان کاترینا، از حضور سیرک خبری تلویزیون که با ماهواره به سرویس خبر بیست و چهار ساعته متصل بود، و از مجریانی که با هالوژن نورپردازی شده بودند عکاسی کرد. گزارشگرانی با آرایش‌های سنگین که با خون‌سردیِ غریبی در دکور تلویزیونیِ کوچکِ خود، احاطه شده با ویرانیِ طوفان، ایستاده بودند. کولار این مجموعه را با عکاسی از ساخت گزارش‌های خبریِ دیگری در آن مکان ادامه داده است، و حقه‌ی دود و آیینه‌ی [۴] ماشینِ رسانه‌‌ی‌خبریِ مدرن را افشاء می‌کند.

از مجموعه‌ی ناپایداری در ال. ای.، لس‌آنجلس، میرکو مارتین، ۲۰۰۸ – ۲۰۰۶

از مجموعه‌ی ناپایداری در ال. ای.، لس‌آنجلس، میرکو مارتین، ۲۰۰۸ – ۲۰۰۶

همچنان‌که بحث آزار دهنده پیرامون اینکه چه چیز عکاسی خیابانیِ «مطلوب» به شمار می‌رود در میان چراغ‌داران آن ادامه دارد، صنعت تبلیغات، مشتاقانه عکس‌های خیابانیِ واقعی و کارگردانی شده، هر دو را، با آغوش باز پذیرفته است. «جلوه‌ی عکاسی خیابانی» – با دلالت ضمنیِ عجیب و غریب‌اش، سرگرم کننده و خوش اقبالانه – به شکل فزاینده‌ای در کمپین [۵] هایی که هر چیزی از لباس‌های ورزشی گرفته تا تلفن‌های همراه را تبلیغ می‌کنند، استفاده می‌شود تا به محصولات حسی از اصالت شهری بدهد. گاهی ممکن است یک عکاس به امید گرفتن عکسی خوب که مناسب یک پروژه‌ی تجاری باشد استخدام شود تا خیابان‌ها را چندین روز تا آخر قدم بزند، اما در دنیایی که زمان، پول است و موضوعِ کسبِ اجازه از مُدل‌ها و افرادی که چهره‌شان نمایان می‌شود از همیشه داغ‌تر، بیشتر امکان دارد که عکاسان خیابانی استخدام شوند تا به دقت نسخه‌ی قلابی یا بازسازی شده آن را تهیه کنند. تشخیص تفاوت‌ها همیشه آسان نیست: پروژه‌ی تجاریِ سال ۲۰۰۷ مت استوارت [۶] برای نمایشگاه سیاحت بزرگ [۷] در گالری ملی [۸] لندن صریح و بی‌هوا بود، اما پروژه‌ی تجاری سال ۲۰۰۸ نیک تورپن [۹] برای آی بی اِم کارگردانی شده بود.

از مجموعه‌ی پوشش تلوزیونیِ عواقب طوفان کاترینا، نیو اورلئانز، مارتین کولار، ۲۰۰۵

عکاس خیابانی بزرگ آمریکایی، گری وینوگراند [۱۰]، به اینکه آیا عکس‌های وی دستکاری شده‌اند، چنین پاسخ داد: «باید بگویم من با دوربین زمانی که لازم باشد خیلی سریع‌ام. اگرچه، به نظرم به این امر ربطی ندارد. منظورم این است که چه می‌شد اگر می‌گفتم که هر کدام از عکس‌هایی که گرفته‌ام کارگردانی شده بود؟ در غیر این صورت، از روی خود عکس نمی‌توانید ثابت کنید. در واقع، شما درباره‌ی اینکه آن عکس چگونه گرفته شده چیزی نمی‌دانید. اما هر عکسی ممکن است ساختگی باشد. اگر فردی بتواند آن را تصور کند، می‌تواند آن را بسازد.»
اگر فردی بتواند آن را تصور کند، می‌تواند آن را بسازد [۱۱]: همین اصلِ موضوع است. هرچند این امر آنجا که حقیقت و جعل در خیابان در هم گُم می‌شوند، بحثی بی‌پایان باقی می‌ماند، با این وجود، برای خیلی از عکاسان معاصر بهترین مدرکِ اصالت در غیر محتمل‌بودنِ آن چیزی ا‌ست که ثبت کرده‌اند. ملانی اینزیگ [۱۲]، عکاس نیویورکی، به اختصار مطرح می‌کند: «در زمانی که روایت‌های کارگردانی شده و تصاویر ساختگی مورد اقبال عمومی هستند، من تحت تأثیر این واقعیت هستم که زندگی خودش موقعیت‌هایی خیلی ناشناخته‌تر و زیباتر از هر چیزی که من می‌توانم بسازم را عرضه می‌کند.»

از مجموعه‌ی پوشش تلوزیونیِ عواقب طوفان کاترینا، نیو اورلئانز، مارتین کولار، ۲۰۰۵

پی‌نوشت‎ها:
* عنوان مقاله به انگلیسی: Some truths cannot be told except as fiction
۱. Mirko Martin
۲. L.A. Crash
۳. Martin Kollar
۴. دود و آینه، حقه‌ای در شعبده بازی است. استفاده از آن در زبان انگلیسی به منظور ارجاع به هر گزاره‌ای است که پس از بررسی دقیق، ثابت می‌شود که یک حقه است. م
۵. Campaign
۶. Matt Stuart
۷. Grand Tour
۸. National Gallery
۹. Nick Turpin
۱۰. Garry Winogrand
۱۱. If one could imagine it one could set it up
۱۲. Melanie Einzig

نوشته عکاسی خیابانی نوین؛ برخی حقایق را نمی‌توان گفت، مگر با بازآفرینی – قسمت سوم اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.

نمایشگاه عکس «گیج» در فرهنگسرای ارسباران

$
0
0

نمایشگاه عکس انفرادی «گیج»، روز سه شنبه ۱ آبان ۹۷ در فرهنگسرای ارسباران افتتاح می‌شود.

در معرفی این نمایشگاه آمده است:
«عکاس سعی دارد تا حالت ناامیدی و گیجی که در زندگی امروز ایران تمام نسل‌ها و سنین را تحت تأثیر قرار داده است به تصویر بکشد. نوع تصویر و تکنیک‌های انتخاب شده شبیه به عکاسی یا تصاویر رئالیسم اجتماعی است، یعنی عمدتاً تاکید بر تصویر واقع‌گرایانه با تاکید بر عناصر و احساسات مورد نظر اثر که کمی از خنثی بودن اثر را جدا می‌کند.»

داریوش دادگر، متولد ۱۳۷۰ و کارشناس سینما، گرایش ادبیات نمایشی است. او از سال ۱۳۹۲ به عنوان تدوینگر، تصویربردار، عکاسی پرتره و عکاسی صنعتی و تبلیغاتی در استودیوهای عکاسی مشغول به کار است.

گشایش: سه شنبه ۱ آبان ۹۷ ساعت ۱۷
بازدید: یکم تا نهم آبان ۹۷ به جز روزهای تعطیل، ساعت ۱۰ تا ۲۰
فرهنگسرای ارسباران: خیابان شریعتی، بالاتر از پل سید خندان، خیابان جلفا، گالری شماره ۲ – ۲۲۸۷۳۳۹۹

نوشته نمایشگاه عکس «گیج» در فرهنگسرای ارسباران اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.


فراخوان همکاری با دهمین شماره‌ی نشریه‌ی کالوتیپ

$
0
0

نشریه‌ی کالوتیپ، نخستین نشریه‌ی دانشجویی عکاسی دانشگاه هنر تهران است که شماره‌ی نخست آن در دی‌ماه هشتاد و پنج منتشر شد. اکنون با گذشت یازده‌ سال، انجمن علمی عکاسی دانشگاه هنر در صدد انتشار شماره‌ی جدید آن است.

بنا بر فراخوان اعلامی، انجمن علمی عکاسی در دهمین شماره‌ی کالوتیپ پرونده‌ای با موضوع «عکاسی و جامعه» را در دستور کار قرار داده است. در فراخوان مربوطه آمده:
از آن جایی که کمبود مطالب مربوط به موضوع انتخابی، در این برهه‌ی زمانی حس می‌شد، بر آن شدیم که شماره‌ی دهم کالوتیپ را به مقوله‌ی «عکاسی و جنبش‌های اجتماعی» اختصاص دهیم. از تمام اساتید، دانشجویان و فارغ‌التحصیلان عکاسی دعوت می‌شود تا آثار خود را در قالب موضوع فوق برای ما ارسال کنند.

موضوعات مطرح شده از این قرار است:
• ثبت جنبش‌های اجتماعی و مستندسازی تاریخ
• خبررسانی و تأثیر نهادهای قدرت در عکس (روزنامه ها و…)
• عکاسی دیجیتال و همگانی شدن عکاسی: ظهور شهروند – عکاس
• هویت‌یابی جنبش‌های اجتماعی به واسطه‌ی عکاسی
• نقش عکس در شکل‌گیری جنبش‌های اجتماعی
• عکاسی و پیوند آن با ظهور شبکه‌های اجتماعی
• عکاسی و پیوند آن با جنبش‌های اجتماعی در ایران
و …

مثل گذشته، به رسم و ذات نشریات دانشجویی، در این پرونده نیز رویکرد انتقادی و تحلیلی حفظ خواهد شد. کالوتیپ از مقالات، ترجمه‌ها و آثار اساتید و فارغ التحصیلان و دانشجویان صمیمانه استقبال می‌کند.

لطفاً مطالب خود را به صورت فایل word ارسال کنید. ضمناً در صورتی که مطلب شما ترجمه است، حتماً به همراه ترجمه، اصل مطلب را نیز ارسال نمایید. ممنون می‌شویم در صورت تمایل به همکاری و ارسال مقاله، موضوع خود را از طریق ایمیل با تیم نشریه هماهنگ کنید.

مهلت ارسال آثار: ۱۰ آذرماه ۱۳۹۷
ارتباط با نشریه: calotype@art.ac.ir

نوشته فراخوان همکاری با دهمین شماره‌ی نشریه‌ی کالوتیپ اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.

نمایشگاه عکس «نقطه گریز» در شیراز

$
0
0

اولین نمایشگاه انفرادى عکس علی شمس با عنوان «نقطه گریز» جمعه ۴ آبان در شیراز بازگشایی می‎شود.

در بخشی از بیانیه نمایشگاه آمده است:
«نقطه گریز، نقطه فرار یا نقطه محو، نقطه‎ای است فرضی بر روی خط افق، در بی‎نهایت. کلیه خطوطی که به موازات محور مشخص به عمق تصویر می‎روند به این نقطه یا نقاط می‎رسند. در محدوده نقطه گریز اتفاق شگرفی رخ میدهد؛ ناپدیدی … .»

گشایش: جمعه ۴ آبان ۱۳۹۷، ساعت ۱۷ تا ٢٣
بازدید: نمایشگاه تا سه شنبه ۲۲ آبان ماه ٩٧، ساعت ۱۷ تا ٢٣ ادامه دارد.

مجموعه فرهنگی هنری پیرسوک، اتاق کوچک پیرسوک:
نشانی سواره: شیراز، خیابان رودکی، انتهای کوچه‌ی ۴، سمت چپ (کوچه ۳۸)
نشانی پیاده: شیراز خیابان کریم‌خان زند، کوچه ۳۸ ، جنب بانک کشاورزی
شماره تماس: ۰۷۱۳۲۳۱۴۸۷۰

نوشته نمایشگاه عکس «نقطه گریز» در شیراز اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.

ثبت‎نام نشست‎های جشنواره بین‎المللی فیلم کوتاه تهران

$
0
0

در حاشیه سی و پنجمین جشنواره بین‎المللی فیلم کوتاه تهران، مجموعه ۲۰ نشست‌ تخصصی سینما با عنوان «۳۵-۲۰» از تاریخ ۱۸ تا ۲۱ آبان ماه در پردیس سینمایی ملت برگزار خواهد شد و علاقه‌مندان می‌توانند از ۷ تا ۱۵ آبان ماه از طریق سایت جشنواره اقدام به نام نویسی کرده و کارت حضور در نشست‌ها را دریافت کنند.

شایان ذکر است کارت شرکت در این جلسات به دو صورت «کارت ویژه» و «کارت موقت» در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت.

هزینه شرکت در کل مجموعه نشست‌های جشنواره مبلغ ۱.۰۰۰.۰۰۰ تومان است که در صورت تهیه «کارت ویژه» نشست‌ها در مهلت اعلام شده از طریق سامانه تهیه شود، مشمول ۵۰ درصد تخفیف خواهد شد.

افرادی که تمایل به تهیه کارت ویژه جهت شرکت در کل نشست‌ها را دارند از امتیازات ویژه به شرح زیر برخوردار خواهند بود:
– دریافت گواهی شرکت در نشست‌ها (مشروط بر حضور در حداقل ۱۷ نشست)
– تخفیف ۵۰ درصدی خرید کارت ویژه از طریق سامانه
– پذیرایی و ناهار و شام در محل جشنواره
– ۳۰ درصد تخفیف خرید کتاب از نمایشگاه کتاب جشنواره
– تخفیف شرکت در کارگاه‌های دفتر ویژه تهران در سال ۹۷
– هنرجویان سینمای جوان، دانشجویان رشته سینما، هنرجویان مدرسه ملی سینمای ایران و هنرجویان آموزشگاه‌های آزاد سینمایی این کارت را با ۶۰ درصد تخفیف به مبلغ ۴۰۰.۰۰۰ تومان دریافت خواهند کرد و فیلم‌سازان بخش مسابقه سی و پنجمین جشنواره بین‎المللی فیلم کوتاه تهران و مربیان دفاتر انجمن‌ سینمای جوانان ایران با ۸۰ درصد تخفیف، کارت ویژه شرکت در نشست‌های جشنواره را به مبلغ ۲۰۰.۰۰۰ تومان دریافت می‌کنند.

همچنین متقاضیان تهیه کارت موقت که شامل کارت‌های روزانه، تک نشست، نمایش فیلم موضوعی و نشست بین‎المللی است، می‌توانند از تاریخ ۱۵ تا ۱۷ آبان ماه با مراجعه به سایت جشنواره نسبت به نام‌نویسی و دریافت کارت اقدام کنند و یا یک ساعت پیش از برگزاری هر نشست با مراجعه به غرفه آموزش، کارت خود را در صورت موجود بودن ظرفیت سالن، تهیه کنند.

متقاضیان دریافت کارت روزانه نشست‌ها از طریق سامانه نیز از امتیازاتی بدین شرح برخوردار خواهند بود:
– پذیرایی و ناهار و شام در محل جشنواره
– تخفیف ۴۰ درصدی خرید کارت
– ۳۰ درصد تخفیف خرید کتاب از نمایشگاه کتاب جشنواره
– تخفیف شرکت در کارگاه‌های دفتر ویژه تهران طی سال ۹۷

یادآور می‌شود به دلیل محدودیت ظرفیت سالن، اولویت با افرادی است که زودتر اقدام به نام‌نویسی کرده و کارت خود را دریافت کرده‌اند.

همچنین علاقه‌مندان ساکن در شهرستان‌ها برای اطلاع از شرایط اسکان می‌توانند با شماره‌ تماس‌های ۸۶۰۸۴۸۶۳ و ۸۶۰۸۴۸۵۱ دبیرخانه «۲۰- ۳۵» و موبایل ۰۹۱۰۷۶۲۶۴۷۲ و یا نشانی الکترونیکی tisff.workshops@gmail.com تماس حاصل کنند.

نوشته ثبت‎نام نشست‎های جشنواره بین‎المللی فیلم کوتاه تهران اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.

نگاهی به مناظر شهری هری کالاهان؛ شهر و انزوا، طبیعت و تمدن

$
0
0

تصویر ۱) النور، شیکاگو، ۱۹۵۳

اختصاصی سایت عکاسی – هری کالاهان نامی پرطنین در تاریخ عکاسی است. او تا سال ۱۹۴۱ عکاسی را بیشتر در قالب یک تفنن و سرگرمی دنبال می‌کرد و هیچ آموزش رسمی در عکاسی ندیده بود. اما در آن سال و بعد از مواجهه با آثار انسل ادمز، به صرافت این افتاد که سبک عکاسانه‌ی خود را پیدا کند. طولی نکشید که در سال ۱۹۴۶، از سوی لازلو موهولی ناگی و آرتور سیگل برای تدریس در مؤسسه‌ی طراحی شیگاکو دعوت شد. در سال ۱۹۶۱ نیز دست به‌کار راه‌اندازی گروه عکاسی در مدرسه‌ی طراحی رودآیلند شد.

موضوعات اصلی کالاهان را مناظر طبیعی، مناظر شهری و پرتره‌های‌اش از همسرش، النور و دخترش، باربارا تشکیل می‌دادند. موضوعاتی که تا پایان فعالیت عکاسی‌اش به آن‌ها وفادار ماند. هرچند ما کالاهان را بیشتر به‌واسطه‌ی آثار سیاه و سفید و سبک انتزاعی و مینی‌مالیستی‌اش می‌شناسیم اما از اواخر دهه‌ی ۱۹۷۰ او مجذوب زیبایی‌شناسی عکاسی رنگی شد تا جایی که در دهه‌ی ۱۹۸۰ با کنار گذاشتن عکاسی سیاه و سفید، کلاً رنگی عکاسی می‌کرد [۱]. از دیگر سو، کالاهان، عکاسی است که مدام در میان دو طیف عکاسی مستند و عکاسی دست‌کاری‌شده در حرکت بوده است. او استادی بی‌نظیر در یافتن و جستن ترکیب‌بندی‌های چشم‌نواز از طریق پالایش منظره است و هم‌زمان ذهنی زیبا در خلق واقعیتی برساخته دارد که از اسطوره، رویا و واقعیت الهام می‌گیرد.

با این حال، مواجهه‌ی سرسری و تقلیل‌گرا با تاریخ عکاسی در ایران، باعث گردیده که اهمیت و ظرفیت آثار او در مقام یک عکاس مؤلف مغفول ماند. در طوفان تعاریف و تببین‌های من‌درآوردی از عکاسی معاصر و خوانش‌های سطحی از عکاسی مفهومی، مدت‌هاست که کالاهان و دیگر استادان عکاسی، محلی از اعراب ندارند. با این حال و برخلاف باور رایج، عکاسانی چون کالاهان در تعادلی میان عکاسی مدرنیستی و البته نگاه مفهومی به عکاسی به‌سر می‌برند. به دیگر سخن، عکس‌های او نه به سیاق آثار ماندگار ادوارد وستون، انسل ادمز، ایموجن کانینگهام و دیگران، از مباحث اجتماعی-سیاسی یا به عبارت دقیق‌تر از سویه‌ی انتقادی تهی‌ بوده و تنها به قابلیت‌های رسانه استوارند و نه به اندازه‌ی آثار عکاسان پسامدرن و مفهومیِ متأخر از کیفیات عکاسانه، برحذر.

با این حال، از آن‌جا که جدی شدن عکاسی در ایران در دهه‌ی شصت از جمله دانشگاهی شدن آن، با قوت‌گیری جریان پسامدرن در عکاسی جهان و حلول چهره‌هایی چون سیندی شرمن هم‌زمان گردید، فرصت و رغبت کمتری برای پرداختن به این عکاسان جریان‌ساز دهه‌های میانه‌ی قرن بیستم فراهم آمد و ظرفیت‌های آن‌ها به گرته‌برداری‌هایی خام‌دستانه تقلیل یافت. [۲] در تأیید تقارن آکادمیک شدن عکاسی در ایران و قدرت‌گیری جریان پسامدرن، می‌توان به الهام‌گیری صادق تیرافکن از مجموعه‌ی «عکس‌های بدون عنوان فیلم» سیندی شرمن در خلق مجموعه‌ی «پرسپولیس» اشاره کرد که در آن سال‌ها به الگویی برای بخشی از نسل جدید عکاسان ایرانی بدل گشت. علی ای حال، پرداخته نشدن به آن گنجینه‌ی بی‌بدیل و غنی عکاسی پیشامفهومی یا پیشاپسامدرن، باعث غفلت و بی‌توجهی دست‌اندرکاران عکاسی در ایران نسبت به روندها و جریان‌هایی شد که بدون درک صحیح و درست آن‌ها، امکان درک وضعیت پسامدرن عکاسی تقریباً به شوخی می‌ماند.

فی‌الواقع، چشم بستن به درون‌مایه‌ها و مضامین انتقادی آثار افرادی چون فریدلندر و کالاهان و احاله دادن صرف آن‌ها به عکاسی مدرنیستی که جز بازی‌های فرمی و قاب‌بندی احتمالاً چیزی در چنته ندارند، باعث شد تا عکاسان ایرانی، خلق عکس‌های قدرتمند، زیبا و تأثیرگذار را ناقض جدی و مفهومی بودن عکس‌های‌شان بدانند. حال آن‌که عکاسان پیشگام و بی‌بدیلی چون کالاهان، امت گاوین، ویلیام اگلستون، استیون شور و حتی عکاسان پسامدرن متقدمی از جمله شرمن، کروگر، بالدساری و دیگران، جایگاه خود را دقیقاً مدیون همین ترکیب و تلفیق سنجیده‌ی فرم و مفهوم باشند. در واقع هر دو گروه بر زیبایی‌شناسی و کیفیت صوری تصویر نهایی و خلق تصاویر تأثیرگذار اتفاق‌نظر داشتند و تفاوت این دو گروه در ماهیت مفاهیم بود. در جایی که عکاسان پسامدرن، پروبلماتیک رسانه و بحران واقعیت را دست‌مایه‌ی آثار خود ساختند، آثار عکاسان دسته اول، ترجمان تصویری تأثیرگذاری از پروبلماتیک‌های دهه‌های میانی قرن بیستم‌ بوده است؛ پروبلماتیک‌هایی هم‌چون انزوا، ماشینی‌شدن زندگی و ازهم‌گسیختی اجتماعی. شکل‌گیری تئاتر ابزورد، سینمای ویران‌شهری (دیستوپیایی) و آخرالزمانی و موسیقی متال همگی پاسخی به همین وضعیت بودند. عکاسی نیز نمی‌توانست از این وضعیت مبری باشد.

کالاهان همان‌طور که سارکوفسکی نیز بر آن مهر تأیید می‌زند، نه‌تنها در زمره‌ی اولین عکاسانی است که با عکاسی از خانواده‌اش، علی‌الخصوص النور، امر روزمره را به امری هنری و زیبایی‌شناختی پیوند می‌زند، بلکه با عکاسی از دختر و همسرش در پیوند با مناظر شهری، مرز میان امر خصوصی و امر عمومی را کمرنگ می‌کند. به عبارت دیگر، عکس‌های کالاهان به‌همان اندازه که خصوصی و خانوادگی‌اند، به همان اندازه نیز اسنادی عمومی‌ از ریخت‌شناسی شهری به‌شمار می‌روند. از آن‌جا که در مطلبی دیگر از دریچه‌ی نقد فمینیستی به آثار کالاهان پرداخته شده است، من در اینجا می‌کوشم از دریچه‌ی دیگری به آثار کالاهان بنگرم، هرچند ساخت تصاویر او در نهایت اندکی پای نقد فمینیستی را به نوشته باز خواهد کرد.

تصویر ۲) النور و باربارا، شیکاگو، ۱۹۵۲

شاید در نگاه نخست، عکس‌های کالاهان از همسر و دخترش در مناظر شهری، صرفاً بازی‌های فرمی و ترکیب‌بندی‌های زیبا به‌نظر برسند، اما با اندکی تدقیق مشخص می‌‌شود که در پس رویکرد فرمی مشخص او، مفاهیمی نهفته است. مفاهیمی که تنها با توصیف دقیق اثر خود را بر ما آشکار می‌سازند. در اکثر عکس‌ها، خانواده‌ی عکاس به جزئی کوچک و خُرد از تصویر بدل شده است. ژست‌ها، تکراری، منفعل و عاری از هرگونه احساسِ مشخصی است. النور و باربارا، همسر و دختر عکاس، هم‌چون افرادی مسخ‌شده تصویر شده‌اند که در یک فضای شهری سرگردان‌اند. نه نشانه‌ای از حیات؛ نه نشانه‌ای از زیبایی پرزرق و برق آمریکایی؛ گرفتار در دیوارها و سطوحی خاکستری. وضعیتی ابزورد و پوچ. به نظر این شهر جدید، موجودیتی است که با منزوی کردن سوژه‌های انسانی (اعم از زن و مرد)، و بدل کردن آن‌ها به جزئی از خود، آن‌ها را در خود فروبلعیده است.

این بلعیده شدن و تسخیر شدن توسط ساختار شهری، به خوبی در عکسی از النور که به دیرکی در خیابان تکیه داده است، متجلی می‌شود. (تصویر ۱) درهم‌تنیده شدن سیاهی لباس النور با سیاهی دیرک، عملا او را به امتداد و جزئی از دیرک بدل می‌کند؛ به نحوی که انگار انفکاکی در میان نیست. از دیگر سو، در این عکس شاهد دو پاره شدن چهره به‌واسطه‌ی نور جانبی هستیم. همین وضعیت در مورد خودروی پشت سر او نیز تکرار می‌شود. این شباهت صوری و این وضعیت انعکاسی میان چهره‌ی النور و خودرو و هم‌چنین یکی‌شدن بدن النور و دیرک، با انتقال ویژگی‌های دیرک و خودرو به النور، مفهوم شیء‌شدگی در دنیای مدرن را به شکلی تصویری متجلی می‌سازد.

تصویر ۳) النور و باربارا، شیکاگو، حدود ۱۹۵۴

این مفهوم شیء‌شدگی به‌واسطه‌ی تمهیدات صوری مختلف و گوناگونی در دیگر عکس‌های کالاهان نیز تکرار می‌شود. به‌عنوان مثال، باید به عکس دیگری اشاره کرد که به‌نظر در پارکی در شیکاگو گرفته شده است. (تصویر۲) به جز خط افق، سه درخت، خانواده‌ی عکاس و یک سطل زباله، چیز دیگری در عکس دیده نمی‌شود. حتی در اینجا نیز نه‌تنها نشانه‌ای از حیات و نشاط دیده نمی‌شود، بلکه درخت‌ها به‌واسطه‌ی بی‌برگی و سیاهی‌شان، هیبتی مهیب و تهدیدکننده‌ای یافته‌اند. جالب این‌که قرار گرفتن سوژه‌های انسانی در دوردست باعث می‌گردد که آن‌ها به لحاظ فرمی، وزن و شباهتی تصویری به سطل زباله پیدا کنند. آن‌ها همان‌اندازه از تصویر را اشغال می‌کنند که سطلِ آشغال. در اینجا نیز این شباهت صوری با انتقال ویژگی‌های شیء به سوژه‌های انسانی، مفهوم شی‌ءشدگی را موکد می‌کند. در معنای تحت اللفظی، شاید بتوان گفت که در مناسبات بیگانه‌ساز شهری، ارزش انسان‌ها به یک سطل آشغال تقلیل یافته است. فقدان تحرک و پویایی، محاط‌شدن به‌واسطه‌ی سطوح سیمانی و بتونی از جمله تمهیداتی است که کالاهان برای تأکید بر این سازوکارِ بیگانه‌سازِ شهری بکار می‌گیرد. از دیگر سو، فقدان ارتباط انسانی و تک‌افتادگی سوژه‌ها بر انزوای انسان معاصر اشاره دارد؛ عکس‌های او اسنادی بی‌بدیل از این وضعیت‌اند.

تصویر ۴) النور و باربارا، شیکاگو، ۱۹۵۴

با این حال، این همه‌ی داستان عکس‌های کالاهان نیست. انتخاب خانواده به‌عنوان سوژه را نمی‌توان بی‌دلیل دانست. به‌نظر در این وضعیتِ بیگانه‌ساز و منزوی‌کننده، خانواده حکم عنصری رهایی‌بخش و آخرین سنگر حفظ روابط انسانی را دارد. این مسأله به‌بهترین نحو در عکسی متبلور می‌شود که النور و دخترش در اندک باریکه‌ای از نور قرار گرفته‌اند. (تصویر ۳) نور امیدبخشی که بر دل تاریکی می‌تابد؛ تمهیداتی از این دست را می‌توان از طریق تضادی که میان سپیدی لباس سوژه‌ها و تیرگی و خاکستری‌بودن فضای شهری ایجاد می‌شود، سراغ گرفت. به‌نظر می‎رسد عکس‌های کالاهان به‌همان اندازه که نکوهش‌کننده‌ی وضعیتِ بیگانه‌ساز و غیرانسانیِ انسان مدرن است، ستایشگر خانواده نیز هست که هم‌چنان روابط انسانی را فارغ از مناسبات مهجورکننده و مبتنی بر منفعت و سود، به‌پیش می‌برد.
با این حال، نباید فراموش کنیم که کامل شدن این پرتره‌ی خانوادگی، حضور همسر/پدر را می‌طلبد. به‌نظر کالاهان (چه آگاهانه چه ناخودآگاه) کوشیده با قرار دادن عناصر عمومی و راست‌قامت که از منظر روان‌کاوی نماد رجولیت و مردانگی‌اند، خود را به تصویر اضافه کند. بنابراین، بر اساس خوانشی روان‌کاوانه، دیرک‌ها و دیگر المان‌های شهری هم‌زمان می‌توانند به نمادی از حضور مردانه کالاهان در عکس‌ها بدل شود. این مسأله به بهترین نحو در عکسی نمایان می‌شود که دیرک درست به‌مانند یک شخص انسانی میان النور و باربارا جا خوش کرده است. (تصویر ۴)

تصویر ۵) النور و باربارا، ورهاوس دیستریک ، شیکاگو، ۱۹۵۳

جالب این‌که در عکسی دیگر، دوربین کالاهان النور و باربارا را در حین پیاده‌وری درست در لحظه‌ای ثبت کرده که هم‌راستا با دیرک چراغ برق قرار گرفته‌اند. (تصویر ۵) در دیگر تصاویر به‌نظر این ساختمان‌ها و آسمان‌خراش‌های شهری‌اند که نقش و نمادی مردانه می‌یابند. در چنین وضعیتی و بر مبنای اصل تقابل‌های دوگانه، حضور النور و و باربارا در فضای سبز و چمن، تداعی‌گر همان اسطوره‌ی زن طبیعی است. در تحلیل نهایی می‌توان از تقابلی سخن گفت که میان گستردگی / فضای طبیعی و کشیدگی / راست‌قامتی فضای شهری شکل می‌گیرد؛ این تقابل فرمی در عکس‌های کالاهان به یک تقابل جنسیتی دیرینه میان طبیعت زنانه و تمدن مردانه تسری می‌یابد. (تصاویر ۶، ۷ و ۸). از این منظر، بیگانگی نهفته در تصاویر از یک بیگانگی عام مشترک میان زن و مرد به یک بیگانگی جنسیتی بدل می‌شود؛ بیگانگی طبیعت زنانه از تمدنی مردساخته که در ساختار شهری متبلور شده است.

تصویر ۶) النور و باربارا، شیکاگو، ۱۹۵۳

تصویر ۷) النور و باربارا، ۱۹۵۳

پانوشت‌ها:
۱. بر گرفته از مدخل هری کالاهان در دانشنامه‌ی بریتانیکا
۲. بخش عکاسی مجله‌ی «حرفه: هنرمند» در شماره‌های نخستین کوشیده بود به نوعی به این خلاء و نیاز پاسخ گوید اما عدم تداوم و اقبال جامعه‌ی عکاسی، فرصتی برای اندیشیدن پیرامون چنین عکاسانی را ناکام گذاشت.

نوشته نگاهی به مناظر شهری هری کالاهان؛ شهر و انزوا، طبیعت و تمدن اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.

برنامه نشست‌های جشنواره فیلم کوتاه تهران

$
0
0

احمد الستی، سعید عقیقی، عطااله کوپال، منصور براهیمی، مجید برزگر، محمدرضا اصلانی، مهرداد اسکویی، مجید شیخ انصاری، محمدرضا ابوالقاسمی، علیرضا سمیع آذر و ویرجیل ویدریش همراه با استادان بین‌المللی در نشست‌های تخصصی سی ‌و پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران با عنوان «۳۵- ۲۰» حضور خواهند داشت.

بیست نشست‌ تخصصی این دوره از جشنواره با عنوان «۳۵- ۲۰» همزمان با برگزاری سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران از ۱۸ تا ۲۱ آبان ماه با حضور اساتیدی چون احمد الستی، سعید عقیقی، عطااله کوپال، منصور براهیمی، مجید برزگر، محمدرضا اصلانی، مهرداد اسکویی، مجید شیخ انصاری، محمدرضا ابوالقاسمی، علیرضا سمیع آذر و ویرجیل ویدریش به همراه گفت‌وگو‌های بین‌المللی حضوری یا از طریق اسکایپ در پردیس سینمایی ملت برگزار خواهدشد. همچنین در کلیه نشست‌ها دکتر احمد الستی به عنوان دبیرعلمی در کنار استادها حضور داشته و به هدایت جلسات می‌پردازند.

جمعه ۱۸ آبان ماه نخستین روز جشنواره، از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۰:۳۰ نمایش فیلم‌های کوتاه رئالیستی خواهد بود. سپس سعید عقیقی نشست تخصصی را با عنوان «باورپذیری در سینما» از ساعت ۱۱ تا ۱۳ برگزار می‌کند. «رئالیسم در هنر» عنوان نشست تخصصی دیگری است که از ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰ توسط عطااله کوپال اجرا می‌شود. دو نشست دیگر با موضوع «رئالیسم در سینما» ساعت ۱۷ تا ۱۹ توسط منصور براهیمی و همچنین «رئالیسم در فیلم کوتاه» از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰ توسط مهرداد اسکوئی برگزار خواهدشد.

در دومین روز جشنواره از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۰:۳۰ نمایش فیلم‌های کوتاه مینیمالیستی خواهد بود. سپس مجید شیخ انصاری نشست تخصصی «سبک در سینما» را از ساعت ۱۱ تا ۱۳ برگزار می‌کند. در این روز، نشست‌های تخصصی «مینیمالیسم در هنر» توسط علیرضا سمیع آذر از ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰، «مینمالیسم در سینما» با حضور سعید عقیقی از ساعت ۱۷ تا ۱۹ و «مینیمالیسم در فیلم کوتاه» توسط مجید برزگر از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰ برگزار خواهدشد.

در ادامه نشست‌های تخصصی این دوره از جشنواره، یکشنبه ۲۰ آبان ماه، از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۰:۳۰ نمایش فیلم‌های کوتاه فرمالیستی خواهد بود. سپس نشست «آغاز در فیلم» با حضور احمد الستی از ساعت ۱۱ تا ۱۳، «فرمالیسم در هنر» توسط محمدرضا ابوالقاسمی از ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰، «فرمالیسم در سینما» با حضور محمدرضا اصلانی از ساعت ۱۷ تا ۱۹ و «آسیب‌شناسی یک موضوع: فیلم‌ها از کجا شروع می‌شوند؟» توسط سعید عقیقی از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰ برگزار می‌شود.

در چهارمین روز از سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران، از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۰:۳۰ نمایش فیلم‌های کوتاه تجربه گرایی خواهد بود. سپس نشست «پایان در فیلم» از ساعت ۱۱ تا ۱۳ و «هنر تجربی در روزگار ما» از ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰ با حضور احمد الستی، «سینمای تجربی معاصر» توسط ویرجیل ویدریش از ساعت ۱۷ تا ۱۹ و «آسیب شناسی یک موضوع: فیلم‌ها چگونه پایان می‌ِیابند؟» با حضور سعید عقیقی از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰ برگزار می‌شود.

شایان ذکر است از تاریخ ۱۸ تا ۲۱ آبان ماه همه روزه نشست‌های بین‌المللی به صورت حضوری یا از طریق اسکایپ از ساعت ۲۲ تا ۲۳ در پردیس سینمایی ملت برگزار خواهدشد. همچنین هر روز از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۴:۳۰ تکرار نمایش فیلم‌های کوتاه موضوعی خواهد بود.

علاقه‌مندان به منظور شرکت در نشست‌های تخصصی این دوره از جشنواره می‌توانند حداکثر تا ۱۵ آبان ماه از طریق سایت جشنواره نام‌نویسی و اقدام به تهیه کارت ورود به نشست کنند.
سی‌و‌پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران از ۱۸ تا ۲۲ آبان ماه سال جاری به دبیری سیدصادق موسوی در پردیس سینمایی ملت برگزار خواهد شد.

نوشته برنامه نشست‌های جشنواره فیلم کوتاه تهران اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.

Viewing all 3512 articles
Browse latest View live